FCC-Segell-banner4
Mor als 95 anys l’escultor i acadèmic Venancio Blanco

Notícies

Mor als 95 anys l’escultor i acadèmic Venancio Blanco

bonart madrid - 24/02/18
BONART 180 X 180 PX_Nial nou-180x178
L’escultor i acadèmic Venancio Blanco ha mort el 23 de febrer a Madrid, a l'edat de 95 anys, sense abandonar ni el dibuix ni el taller fins al final.

Venancio Blanco va néixer a Matilla de les Canelles (Salamanca) l’any 1923. Va estudiar a l'Escola Elemental de Treball i en la d'Arts i Oficis Artístics de Salamanca. De 1943 a 1948 va cursar estudis a l'Escola Superior de Belles Arts de San Fernando a Madrid. L’any 1941, amb 18 anys, i en plena Guerra Mundial va fer el seu primer viatge a Itàlia amb una beca. És allà on descobreix l'escultura no solament com a element d'expressió artística, sinó com a forma de vida.

Va formar part del grup dels Sis Escultors espanyols que es crea als anys 60 a Madrid als quals se'ls ha agrupat dins de l'escultura neofigurativa (tendència artística entre l'abstracció i els moviments figuratius). Venancio Blanco, partint de les formes tradicionals, busca la seva pròpia identitat intentant noves formes, renovant l'escultura contemporània i incorporant un nou llenguatge plàstic a través del bronze. Juntament amb artistes com Chillida, Oteiza o Ferrán, coetanis i companys de Venancio Blanco, l'escultura espanyola té un reconeixement mundial.

Venancio Blanco va ingressar l’any 1977 com a acadèmic a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i ha pertangut igualment a altres Acadèmies: Pontifícia i Insigne Acadèmia Artística dei Virtuosi al Panteó de Roma, Reial Acadèmia de Belles Arts de Santa Isabel d'Hongria de Sevilla, Reial Acadèmia de Còrdova de Ciències, Belles Lletres i Nobles Arts, Reial Acadèmia de Belles Arts de la Puríssima Concepció de Valladolid.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-