FCC-Segell-banner4
La Casa de la Festa a la Jornada de Reviure el Patrimoni

Notícies

La Casa de la Festa a la Jornada de Reviure el Patrimoni

bonart cervera - 26/02/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
L’edició d’enguany de la Jornada de Reviure el Patrimoni és doble i es desenvolupa en 2 sessions diferents. La primera tingué lloc el darrer dissabte de gener i la segona serà el 3 de març de 2018. Les activitats tindran lloc a l'Auditori de Cervera, carrer Major 59. Les jornades estan organitzades pel Museu Comarcal de Cervera.

Horaris de la Jornada del dia 3 de març de 2018:

A les 10 h
Presentació de la jornada, a càrrec de Ramon Royes, paer en cap de la Paeria de Cervera i Carme Bergés, directora del Museu de Cervera
De 10.30 a 11.30 h
Cases de la Festa: necessitats i oportunitats, a càrrec d’Oriol Cendra.
D’11.30 a 12 h
Pausa - cafè
De 12 a 14 h
Taula d’experiències i debat
moderat per Carme Bergés
- La Casa de la Festa de Granollers, a càrrec de Arnau Torrillas, en representa- ció de la Troca i de l’Associació Cultural de l’Olla dels Pobres.
- La Casa de la Festa de Tarragona, a càrrec d’Ester Roca, Tècnica de
Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.
- La Casa de la Festa de Vilafranca
del Penedès, a càrrec d’Àngel Hom,
cap del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
- La futura Casa de la Festa de Cervera, a càrrec de Lluís Bellas, membre
de l’agrupació Seny Major.

El Museu de Cervera va celebrar el 2017, els 40 anys d’Aquelarre amb una exposició “en construcció” que es plantejava com un repàs de la festa al llarg del temps però, sobretot, com una crida a la participació. Els àmbits no eren mòduls tancats sinó que es van concebre com portes obertes a la recollida d’informació i a la posada en comú d’opinions, mirades i reflexions entorn els temes proposats. L’exposició no era, doncs, un punt final de síntesi sinó, ben al contrari, era el punt d’inici d’un projecte més ambiciós que pretén activar la participació activa de tots els agents que tenen vinculació amb la festa al carrer, la recollida del màxim de material possible vinculat amb la festa i que, en aquests moments, està dispers, i el debat entre tots els interpel·lats per tal d’arribar a consen- suar un relat que expliqui la festa de l’Aquelarre des dels seus orígens al moment present.

A la imatge, cartell.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner