banner-elscatala-817x88px
Universitat Europea: Cicle de converses al voltant del món de l\'art

Notícies

Universitat Europea: Cicle de converses al voltant del món de l'art

bonart madrid - 04/03/18
banner-elscatala-180x180pxBaner_Subirachs_Bonart_360x356
La Universitat Europea acollirà del 5 al 8 de març el "I Cicle de converses al voltant del món de l'art", que estarà liderat pel president de la Junta Directiva de The Phillips Collection, Dani Levinas. Els diàlegs -que podran seguir en streaming a través d'aquest link- es desenvoluparan al Campus de Villaviciosa d'Odón de la institució acadèmica i comptaran amb Carlos Urroz Aranzibia, director d'ARCOmadrid; Bernardí Roig, artista; Silvia Ortiz Lull, galerista (Travessia Quatre, Madrid); i Manuel Borja-Villel, director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia.

El cicle s'estructurarà al voltant de quatre trobades durant els quals Dani Levinas conversarà amb experts del món de l'art nacional i internacional davant un auditori format per estudiants. L'objectiu d'aquesta activitat, de caràcter obert, és oferir una visió transversal del món de l'art i les seves implicacions socials als estudiants, al donar-los la possibilitat de conèixer de primera mà la realitat professional, cultural i social d'un director de museu, un galerista, un director d'una fira d'art internacional i un artista.

La primera trobada -el dilluns 5 de març- estarà protagonitzat per la galerista Silvia Ortiz Lull, que ha estat durant quatre anys membre del comitè de la fira d'art Contemporani Zona Maco de Mèxic i que en l'actualitat forma part del comitè d'ARCO. Llicenciada en Geografia i Història, amb especialitat en Història de l'Art, Ortiz Lull va obrir la seva primera galeria d'art, Silvia Ortiz, a Dénia (Alacant) el 1997 i sis anys després, el 2003, va inaugurar la seva actual galeria d'art Travessia Cuatro, en la qual té una programació d'artistes internacionals. La seva forta vinculació a l'escena mexicana des de l'any 2004 va fer possible que el 2013 obrís la seva segona galeria a Guadalajara (Mèxic).

Dimarts, 6 de març, la Universitat Europea acollirà la segona conversa, per a la qual Levinas comptarà amb Carlos Urroz Aranzibia, director d'ARCOmadrid des de 2011. De fet, entre les seves aportacions a aquest projecte, hi ha la vinculació amb Llatinoamèrica en els diferents programes , la secció per galeries joves (Opening) i les "Trobades professionals ARC", el nou format d'activitat vinculada a la fira reservat a experts en diferents camps i que ha acostat anualment a Madrid a més de 100 professionals del sector. A més, en l'actualitat, Urroz Aranzibia està immers en l'organització de la 2a edició d'ARCOlisboa, que tindrà lloc del 18 al 21 de maig.

El tercer diàleg es desenvoluparà el dimecres 7 de març i comptarà per això amb Manuel Borja-Villel, director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia des de gener de 2008. Anteriorment, Borja-Villel va ser director del museu de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona des de la seva inauguració el 1990 fins a 1998, encarregant-se també de la seva direcció artística; així com del Museu d'Art Contemporani de Barcelona, ​​que va dirigir des de 1998. Així mateix, des de 2001 és membre del Comitè Internacional parell Museus i Col·leccionistes d'Art moderar.

Finalment, tancarà el cicle el 8 de març la conversa amb Bernardí Roig, un dels artistes espanyols més destacats de l'actual escena internacional. El seu treball multidisciplinari (escultura, vídeo, dibuix, pintura, textos) és una reflexió obsessiva sobre l'aïllament, la pulsió eròtica i el desig a través d'un destil·lat llenguatge d'herència minimalista i conceptual i que situa a la representació de la figura humana en l'epicentre de la seva problemàtica. Les seves obres, obsessives i inquietants, es poden entendre com a dispositius de solitud en què està present la urgència de "parlar des de la impossibilitat de la parla", tractant de trobar figures i imatges per a un temps trasbalsat.

Les quatre jornades es podran seguir via streaming a través d'aquest link

A la imatge, Carlos Urroz, director d'ArcoMadrid.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021