FCC-Segell-banner4
El Festival Mixtur obre les portes a la nova creació sonora del 10 al 20 de setembre

Notícies

El Festival Mixtur obre les portes a la nova creació sonora del 10 al 20 de setembre

bonart barcelona - 28/07/20
BONART-180x180-CervellsBanerVictor04
Mixtur, el festival de nova creació sonora de Barcelona celebra la seva novena edició del 10 al 20 de setembre després de posposar l’edició prevista pel mes d'abril, degut a la crisi sanitària global. El festival combina la música amb altres disciplines com ara la videocreació, les instal·lacions sonores o la performance i l'organització ha treballat tots aquests mesos per tirar endavant l'edició d'enguany, intentant mantenir una part de la programació original i reorganitzant algunes de les seves activitats. I és que el festival es manté més fidel que mai a la necessitat de recolzar la tasca dels i les artistes que segueixen explorant i fent créixer els camps de la música i l’art sonor.

Aquesta nova edició, Mixtur presenta un cartell que combina referents del repertori contemporani amb les propostes més actuals i arriscades de la nova creació sonora, tant de l'àmbit nacional com internacional, seguint sempre fidel a les línies que l'han dut a consolidar-se com el festival de referència de nova creació sonora a Catalunya i la resta de l'Estat espanyol, així com un dels més destacats del sector a nivell europeu.

Mixtur és conegut arreu d’Europa com una proposta amb personalitat pròpia. D’una banda, per la imbricació de les activitats pedagògiques en la seva programació i, de l’altra, per la integració de propostes d’estètiques diverses que tenen el risc i la innovació com a principals trets distintius. Una dotzena de concerts amb artistes i ensembles destacats com Garage Ensemble, Sigma Project, duo Lallement & Marques o Brouwer Trio; mostres del talent emergent com els alumnes dels tallers d’interpretació i improvisació o la jove compositora Inés Badalo; i atractives iniciatives locals com Discordian Community Ensemble o la violoncel·lista Erica Wise. Obres de referència del repertori contemporani de Helmut Lachenmann, Kaija Saariaho, Benet Casablancas i Chaya Czernowin i la creació més actual que arriba a través dels encàrrecs del Festival Mixtur i de les obres seleccionades a la Convocatòria Mixtur. Atenció especial a la relació entre la música i altres disciplines artístiques com la performance de Laura Llaneli, el videoart de Colectivo Ergo Sound i les instal·lacions sonores d’Agustí Charles, Joana-Naomi Welteke i Nadja Rix i Jan Mech.

Enguany el festival tindrà lloc principalment a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, i hi haurà algunes activitats a altres espais de la ciutat comtal, com l'Escola Superior de Música de Catalunya, Phonos o el Centre d'Art Tecla Sala.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-