banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Josep Basset exposa "El verb abraçat"

Josep Basset exposa \
bonart madrid - 07/03/18
El dia 11 de març a les 12 h. tindrà lloc a la Galeria Ra del Rey, del carrer Reina, 11 de Madrid, la presentació de l'exposició El verb abraçat de Josep Basset, que es podrà visitar fins al 19 d'abril del 2018. Josep Basset ha escrit: "Un llibre ja és per si mateix una escultura i per tant es pot abraçar. Però una paraula, un pensament, una oració, un poema o una poesia, mai no es podran estrènyer o envoltar-se a la calor tridimensional de l'estima, tret que ells mateixos siguin objectes de matèria modelada.
He anat al llarg de tres anys col·leccionant una xicoteta pila de llibres rubricats amb dedicatòria personal per amics propers i uns altres menys coneguts, tots ells poetes i mai sense arribar a pensar, que aquests mateixos versos prestats, serien la causa principal que motivarien la moguda d'aquesta mostra ja batejada, amb el nom de: "El verb abraçat". 
Els diversos poemes escollits d'aquests exemplars, han estat cal·ligrafiats de puny i lletra a sobre les superfícies adobades d'uns ferros vells, que fa temps van ser rescatats de la dolçor industrial i que amb el trànsit familiar, van viatjar alegres, cap al somni de la quietud de les ombres silencioses en un espai lliure, on el repòs dorm i on es reprodueixen pel trespol, generacions d'aranyes domèstiques.
Ara, aquells trossos irregulars de les planxes i quadrats dels ferros rebutjats, gaudeixen units, amb altres nous cossos que es troben i conformen la plàstica espacial en diferents formes; totes al·legòriques i enllaçades cadascuna, amb els diversos poemes al·lusius perquè així han estat escollits per a ser gravats, emulant en cadascun d'ells, el record de la imatge d'aquell mariner popular d'antany, quan en port llunyà es tatuava a la pell del seu braç adobat, el somni de la seua estimada. 
Mentre els temps passaven i tot ocorria, cap peça mai no es va queixar, ni tampoc mai no van plorar les altres, el dolor candent del foc elèctrode. I menys encara, no es van lamentar dels talls abrasius, ni del llapis feridor que escrivia les paraules de l'estima cantada, sobre la pell grisa d'aquest acer, immune al rovell de la mort".
La-Galeria-201602-recursJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px