FCC-Segell-banner4
Biblioteca: \

Biblioteca

Biblioteca: "Joan Ponç. Diàbolo"

Banner-Flama-180x180px_v1-espBanner-CMW-180x180px_v1-esp
Parcerisas, Guigon, Ponsatí-Murlà i V. Puig. Fundació Catalunya La Pedrera i Museu d’Art Modern de Ceret. 200 pàg. 

L’artista Joan Ponç (Barcelona, 1928-Sant Pau, 1984) visionari, temperamental, genial, va llançar la primera pedra de la renovació plàstica d’avantguarda després de la Guerra Civil espanyola.

La seva irrupció en el panorama dels anys quaranta del segle XX va trasbalsar crítics i poetes, que de seguida es van afanyar a qualificar-lo de grotesc, torturat, diabòlic, premonitori, al·lucinant, màgic, carnavalesc, infernal. Ponç no s’assembla a ningú.

Diàbolo és el catàleg de l’exposició de Joan Ponç a La Pedrera. Comissariada per la historiadora i crítica d’art Pilar Parcerisas, presenta una nova interpretació antològica de l’obra i la figura del pintor Joan Ponç, des dels seus inicis, a mitjan anys 40 i l’època del grup Dau al Set, fins a les darreres obres de mitjan anys 80.

Amb el títol de Diàbolo, vol fer referència al sentit lúdic de Joan Ponç, amb l’ambivalència que el nom d’aquest joc malabar xinès té amb el del diable.

El llibre conté estudis de Pilar Parcerisas, Emmanuel Guigon, Oriol Ponsatí-Murlà i Valentí Puig.
Anna Carreras

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner