BannerFCC_Bonart
La Pedrera acull la festa de presentació de l\'Any Guinovart

Notícies

La Pedrera acull la festa de presentació de l'Any Guinovart

bonart barcelona - 12/03/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_MarDeFons_Bonart_180x180
L'Auditori de La Pedrera de Barcelona va acollir la festa de presentació en societat de l'Any Guinovart en la que s'han donat a conèixer les actes i activitats que es desenvoluparan en el decurs de quasi dos anys. Ha estat un acte artístic, carregat de poesia i imatges que ens han apropat de nou a la figura irrepetible de Josep Guinovart. A L'Auditori de La Pedrera hi han estat presents representats institucionals, personatges relacionats amb la vida de Guinovart i destacats noms de la cultura i les arts, així com personalitats significatives de la societat civil i empresarial del país.

Maria Guinovart, filla del recordat artista, ha introduït l'acte, donant en primer lloc les gràcies a totes aquelles institucions, empreses i persones que han fet possible l'Any Guinovart. Àlex Sussana, comissari de l'Any Guinovart, ha explicat el seguit d'exposicions i activitats que es portaran a terme i que es van iniciar a L'Harmonia, Museu de l'Hospitalet, coincidint (el 12 de desembre del 2017) amb el desè aniversari de la mort del recordat artista. L'Any Guinovart acabarà amb una retrospectiva a l'Espai Volart de la Fundació Vila Casas que se celebrarà del 24 de gener al 26 de maig del 2019. Com bé va dir Llucià Homs, comissari d'aquesta exposició, ha estat "Antoni Vila Casas, una de les persones que més han col·laborat per enaltir i destacar la figura de Guinovart". També va intervenir en l'acte, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solè.

Es va projectar un vídeo recollint diferents opinions al voltant de la figura i trajectòria de Guinovart, així com entrevistes que se li havien fet al llarg de la seva vida. Els actors, Fèlix Pons i Pepa López varen recitar poemes en homenatge a Guinovart, a qui la seva néta va dedicar unes paraules de record. El seu nét Pau també va intervenir en l'acte. Va actuar de mestra de cerimònies Àngels Aymar.

A les imatges, a dalt, l'Auditori de La Pedrera ple de gom a gom i a sota, Maria Guinovart amb Àlex Sussana, Bernat Solé i Llucià Homs; Pepa López en un moment de la seva intervenció i Fèlix Pons i Pepa López recitant uns poemes envoltats d'escultures de l'entranyable Guino.

Et poden
Interessar
...