FCC-Segell-banner4
S’inaugura la torre de Recs després de quatre anys de reformes

Notícies

S’inaugura la torre de Recs després de quatre anys de reformes

bonart osor - 04/08/20
Banner-CMW-180x180px_v1-esp180x180
Dissabte 1 d’agost va tenir lloc a Osor la inauguració de les obres de restauració de la torre de Recs, un element patrimonial protegit i de notable valor. L’edifici es troba inscrit en el Registre de Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) de la Generalitat de Catalunya amb la classificació de monument històric. En el BCIN s’hi troben inscrits els béns més rellevants del patrimoni cultural català.

La torre de Recs d’Osor és una torre medieval de planta quadrangular de quatre plantes d’aspecte robust i que data del segle XV, concretament del 1439, quan Violant de Recs, esposa de Ramon de Vilanova, va manar construir la torre de defensa a partir d’una autorització que li van donar Sança de Ximenis i Isabel de Cabrera pels serveis prestats pel seu pare Bernat de Recs.

És una construcció realitzada amb pedra, maçoneria desbastada i grans blocs a les cadenes cantoneres. Té unes dimensions de set metres de costat per uns quinze d’alçària. Es caracteritza per les seves pedres cantoneres ben tallades, algun finestral gòtic trevolat, diverses espitlleres (a l’alçada de la planta baixa i del primer pis) i per la conservació d’alguns merlets a la façana sud. A la façana sud les obertures són d’arc de mig punt i a la façana nord, de permòdols o bé d’arc trevolat.

Les obres han suposat una inversió de 88.095 euros, dels quals 74.421 han estat finançats per la Diputació de Girona en el marc de les subvencions que atorga aquest ens per a la restauració i conservació de béns immobles amb valor patrimonial a les comarques gironines.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021