FCC-Segell-banner4
Joan-Pere Viladecans pensa amb sang al Teatre Romea

Notícies

Joan-Pere Viladecans pensa amb sang al Teatre Romea

bonart barcelona - 13/03/18
Impremta Pages - banner-180x178Nial nou-180x178
La Fundació Romea per a les Arts Escèniques presenta el 9 d'abrila les 20.00h al Teatre Romea, carrer de l'Hospital 51 de Barcelona, la xerrada Pensar amb la sang. L'acte estarà conduit pel poeta i pintor Joan-Pere Viladecans.

Joan-Pere Viladecans, pintor i gravador de formació autodidacta. Des de 1967, any d’inici de la seva trajectòria, ha realitzat un gran nombre d’exposicions, a escala nacional i internacional, ha participat en diverses mostres col·lectives en diferents països europeus. El Govern francès el va condecorar “Chevalier dans l’Ordre donis Arts et donis Lettres” (França, 1996) i va ser un dels artistes seleccionats per representar la Generalitat de Catalunya al Pavelló de Catalunya durant l’Expo’92 de Sevilla. Segon Premi del Ministeri de Cultura (Madrid, 2003) i premi Award of Excellence de la Society for New Design (Nova York, 1997).

Exposa per primera vegada en 1969 una obra molt barroca, en la qual es manifesta una gran fascinació per l’objecte quotidià que arriba a ser incorporat a les seves obres. Aquesta primera etapa està influenciada pel surrealisme i informalisme, per la poesia i la música. Al llarg de la dècada dels setanta, té lloc un procés de simplificació, organitzat per esquemes constructius elementals, fins i tot simètrics, que integren nous elements sígnics com lletres, paraules i números. Durant els anys vuitanta, es produeix una intensificació cromàtica, acompanyada per una valorització dels contorns de les formes. Progressivament, el seu llenguatge sígnic va perdent la rigidesa geometritzant per submergir-se en inquietants problemàtiques de denúncia al voltant de la natura, a través d’un llenguatge molt més flexible, àgil i dinàmic. Actualment, amb iconografies extretes del món orgànic, intenta explicar els interrogants de l’existència amb una obra fonamentalment monocromàtica.

El tractament de la matèria a força de gruixos de pasta de paper sobre cel·lulosa impregnada de pigment i la preocupació per la textura i pel teixit orogràfic segueixen sent objectius principals de la seva recerca.

A part de l’obra pròpiament de creació, Viladecans fa extensiva la seva activitat artística al gran nombre d’encàrrecs que rep d’entitats, institucions o empreses, pel que fa a cartells, cobertes de publicacions, il·lustracions per a llibres, litografies… També és requerit sovint per participar en debats i pronunciar-se sobre diferents temes, ja sigui en el terreny de la pintura com en el de l’expressió literària, on els seus articles periodístics tenen important repercussió.

A la imatge, Joan-Pere Viladecans.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021