FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Un dia qualsevol", una exposició de Manu Bravo al Mercat de La Florida

bonart l'hospitalet de llobregat - 13/03/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BONART 180 X 180 PX_
La Sala Polivalent del Mercat de La Florida, L'Hospitalet de Llobregat, presenta fins el 25 de març Un dia qualsevol, una exposició de National Geographic.

La mostra, organitzada per National Geographic, es podrà veure fins 25 de març a la Sala Polivalent del Mercat de La Florida de L'Hospitalet de Llobregat. Aquesta és la seva primera exposició individual i presenta un recorregut fotogràfic pels conflictes que han marcat l'inici del segle XXI a Orient Mitjà.

La mirada de Brabo ens ofereix una perspectiva personal i única sobre la immensa tragèdia quotidiana que se succeeix en aquests territoris i convida l'espectador a reflexionar. L'exposició s'ha programat en el marc de les activitats del Districte Cultural de L'Hospitalet.

Un dia qualsevol presenta un recorregut fotogràfic per les guerres, conflictes i revolucions que han marcat l'inici del segle XXI a Orient Mitjà: Líbia, Síria, Egipte, Irak... A través de l'exposició Brabo busca "dotar l'espectador d'informació i elements d'anàlisi que ajudin a comprendre les tragèdies que assolen avui en dia la regió i que estan condicionant, en gran mesura, les polítiques i pors d'una Europa convulsa".

Brabo ha seleccionat treballs que ha realitzat des de l'any 2011, fent un exercici de retrospectiva a través del qual ha constatat que la guerra és un succés total en si mateix. Un día cualquiera és un passeig gràfic per la trista realitat en la que la vida s’ha transformat per a un gran nombre d’habitants del planeta i alhora és una reflexió sobre el temps complex en el que vivim.

La mirada de Manu Brabo sobre els conflictes que avui tenen lloc a l’Orient Mitjà ens ofereix una perspectiva única i molt personal sobre la immensa tragèdia quotidiana que se succeeix dia a dia en aquests territoris, una visió que el connecta directament amb la millor tradició del fotoperiodisme.

Aquesta exposició s'ha programat en el marc del Districte Cultural de L'Hospitalet, el projecte de ciutat que parteix de la voluntat de convertir la cultura en un motor de transformació i una aposta pel creixement de l’Hospitalet, tant en l’àmbit social com en l’econòmic. Un espai en què la creativitat, el talent i la innovació esdevenen protagonistes. El muntatge de la mostra està a càrrec d'Addretouch, empresa de postproducció fotogràfica instal·lada al Districte Cultural, un nou concepte de photolab que potencia el lligam entre el fotògraf i el laboratori.

Manu Brabo, explica sobre la seva primera exposició individual, "La mostra és la història viva de pobles i ciutadans plens d'esperança que s'aixequen enfront dictadures opressores. Brabo ha estat testimoni del valor dels qui desitgen la llibertat en aquests països però, d'altra banda, també ha estat testimoni de la desintegració de les societats i dels rancors històrics. "Nens que s’han transformat en guerrers i moltes vides truncades. Projectes, il·lusions i futurs que s’esvaeixen, des de fa dècades, a cop de bomba, gas sarín, immolacions i naufragis al mar Mediterrani".

El fotògraf assegura que li ha costat molt trobar imatges que representin "la vida quotidiana" ja que totes les situacions retratades venen condicionades per la situació de guerra: "tot forma part d'una obra, on cada acte, escenari i situacions són conseqüència i víctimes del guió que els envolta i que no els hi dóna sortida".

Brabo explica que ha captat "el millor i el pitjor de l'ésser humà". Des d'herois i heroïnes anònims que creuen carrers amb franctiradors per aconseguir pa, veïns comuns que s’han deixat la pell regirant els enderrocs on reposen vells, dones i nens, metges que arrisquen la seva vida i mantenen hospitals oberts tot i els bombardejos, activistes, bombers... a gent amb odi sense mesura, els més defallits, "en un món on la violència és el seu bagatge, el seu hàbitat, el seu terreny i el seu fertilitzant".

Manu Brabo és un fotoperiodista independent, Premi Pulitzer 2013 sobre la seva cobertura de la guerra civil a Síria. El seu treball se centra principalment en conflictes socials, impacte de desastres naturals, canvis polítics, aixecaments, revolucions i guerres en països com Hondures, El Salvador, Haití, Bolívia, Kosovo, Líbia, Egipte, Síria, Ucraïna, etc.

Durant els últims anys Brabo ha estat treballant per a diverses ONG i agències de notícies internacionals, com Associated Press, i ha publicat les seves fotografies als diaris i revistes més importants d'arreu del món. És membre de ple dret de la cooperativa de fotoperiodistes MeMo i cofundador de la publicació MeMo magazine.

A la imatge, fotografia de Manu Brabo.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura