817x68-cat

Notícies

Sis creadores basques viatgen al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra

Sis creadores basques viatgen al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra
bonart bilbao - 15/03/18
Sis dones basques lligades a l'àmbit de l'art i la creació viatjaran el 19 de març a Ginebra de la mà d'Unesco Etxea i el seu responsable de Cultura, Jéssica Domínguez. Durant cinc dies les artistes i gestores culturals Elssie Ansareo, Irene Basilio Intxausti, Irantzu Lekue, Leire Martinez, Jone Otero i Arrate Velasco asisitirán al Consell de Drets Humans de l'ONU i participaran en aquest programa formatiu d'alt caràcter pràctic durant el 37è període de sessions del Consell de Drets Humans de Nacions Unides a Ginebra, entre el 19 al 23 de març de 2018.

Un programa que "està en marxa des de l'any 2011 afavorit per Unesco Etxea i amb el suport del Centre Catòlic Internacional de Ginebra que formarà aquestes artistes que tenen en comú el seu treball diari en valors per a la transformació social al País basc, en la majoria dels casos juntament amb persones joves ", han explicat. En aquesta ocasió el programa està orientat a persones educadores artístiques, gestores culturals o docents i durant aquestes jornades de treball aprofundiran sobre els instruments relatius al dret a l'educació o els Drets Culturals. El Programa, permet un acostament pràctic al funcionament dels mecanismes de protecció dels Drets Humans del Sistema ONU. Combina una part teòrica, amb la participació pràctica i presencial en diferents instàncies del Consell de Drets Humans.

Elssie Ansareo, artista plàstica, Irene Basilio Intxausti, gestora cultural, Irantzu Lekue muralista i directora de ARTgia, Leire Martinez, cofundadora de l'Espai Artemisa, Jone Otero, de l'àmbit de les arts escèniques i Arrate Velasco, tècnica de cultura, acudiran també , juntament amb la cap de cultura d'Unesco Etxea i la seva directora Arantzazu Acha de la Presa, a l'acte en el qual s'abordarà la "Educació artística i cultural com un Dret" en què participaran Gemma Carbó, directora de Conarte Internacional, Aranzazu Toledo - Directora pedagògica d'escola primària, IIma Espanya i Emilio Pin godos, Conseller Drets Humans de la Representació Permanent d'Espanya a l'ONU. En aquesta sessió s'abordaran diferents temes amb l'objectiu de mostrar exemples per incorporar l'educació artística per treballar valors de transformació social tant des de l'àmbit educatiu formal com el no formal i es reivindicarà l'Educació artística com a eina d'educació als drets humans.
inclassificablesbonart-1_1

Et poden
Interessar
...