Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

Narcís Bardalet refà el cos de Dalí que ja està sencer

Narcís Bardalet refà el cos de Dalí que ja està sencer
bonart figueres - 16/03/18
El forense Narcís Bardalet va refer el cos de Salvador Dalí, implantant les cames i altres restes del cos del geni que el dia 20 de juliol del 2017 van ser amputades, segons informa Tura Soler, al diari El Punt-Avui en la seva edició del dia 16 de març del 2018.

L'operació va suposar aixecar la llosa d'una tona i mitja que tapa el fèretre del pintor al Teatre Museu Dalí de Figueres. Narcís Bardalet va ser la persona encarregada d'embalsamar el cos de Dalí. en el seu dia.

Les cames de Dalí varen ser amputades arran de la denúncia de Pilar Abel, suposada filla de Dalí. La decisió judicial no va reconèixer la paternitat de Dalí i Pilar Abel ha recorregut, fet que podria suposar que s'ordenés, novament, l'obertura de la tomba del geni per fer noves proves.

La Fundació Gala Dalí ha fet pública una nota en què informa que "el procediment ha estat el mateix que el juliol de l'any passat. Novament, s'ha dissenyat de manera que es preservés la intimitat i memòria del Mestre. A les 18h s'ha posat en marxa el dispositiu, que ha conclòs a la 1:15h de la matinada. Hi ha assistit el secretari general de la Fundació Dalí, Lluís Peñuelas, i el gerent, Joan Manuel Sevillano; el notari Miguel Ángel Vera ha aixecat acta, i l'equip del forense Narcís Bardalet ha portat a terme la completa restitució"

El museu ha reobert les seves portes en horari normal, a les 9.30h d'avui divendres, dia 16 de març del 2018.

A les imatges, les carpes instal·lades en l'interior del Teatre Museu Dalí el dijous, dia 15 de març al vespre.
La-Galeria-201602-recursRevistes_Banner_300x250

Et poden
Interessar
...