banner-elscatala-817x88px
Manuela Carmena presenta les línies estratègiques del futur Consell de Cultura

Notícies

Manuela Carmena presenta les línies estratègiques del futur Consell de Cultura

bonart madrid - 16/03/18
Banner300x300Baner_Viladot_Bonart_360x356
La alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha presentat durant la comissió de l'Àrea de Cultura i Esports les línies estratègiques del futur Consell de Cultura. La proposta és que tingui caràcter mixt, és a dir, que sigui un òrgan consultiu i participatiu. Les línies estratègiques es basen en què sigui transparent, i que es caracteritza per la participació, la especialització i la independència. Està prevista la seva posada en marxa per a l'octubre de 2018.

La creació del Consell de Cultura s'emmarca en la cultura de la participació que està duent a terme l'Ajuntament de Madrid. Respond també a les recomanacions i experiències nacionals i internacionals com la de la UNESCO, Carta Cultural Iberoamericana 2006, de la Unió Europea i de l'Agenda 21 de la Cultura. Respecte a la seva organització i composició, la presidència ostentarà el titular de l'Àrea de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Madrid. Hi haurà un Ple i en ell tindran veu i vot la presidència, els vocals de cada grup polític municipal, representants de les associacions de col·lectius sectorials i professionals independents de reconegut prestigi professional.

Per a la seva organització, el Consell de Cultura comptarà amb una Mesa de coordinació amb dos representants de cada una de les Meses sectorials, elegits per aquestes. Es constituiran Mesos sectorials, a través de convocatòria pública, d'artistes, agents culturals i professionals de la música, el teatre, la dansa, el llibre, les arts, el cinema i l'art urbà. Les Comissions de treball, de caràcter temporal, es reuniran amb l'objectiu d'analitzar i proposar matèries específiques que requereixin la participació de tècnics municipals i / o assessorament extern.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura