BannerFCC_Bonart

Exposicions

L'obra de Qi Baishi surt per primera vegada d'Àsia per exposar-se al Museu Jorge Rando

L\'obra de Qi Baishi surt  per primera vegada d\'Àsia per exposar-se al Museu Jorge Rando
180x180-catLa-Galeria-201602-recurs
bonart - màlaga - 17/03/18
La venda de la sèrie Els Dotze Taulers de Paisatges del pintor Qi Baishi per 140 milions de dòlars la situa entre les obres més cares de la història de l'art. És la primera vegada que l'obra de Qi Baishi surt d'Àsia per a una exposició, que serà acollida pel Museum Jorge Rando a Màlaga. Espanya és el país d'Europa on es presentarà The breeze from Qi Baishi 's hometown, una mostra del pintor modern més important de la República Popular de la Xina i un dels artistes més cotitzats del món. El museu dedicarà una sala a una trobada entre Qi Baishi i Jorge Rando.
A les 11 hores del dia 20 de març es presenta la roda de premsa a la qual assistirà l'alcalde de Màlaga Francisco de la Torre; Sa Altesa Reial la Princesa Casa Louise de Prússia, presidenta d'honor de la Fundació Jorge Rando; Wu Xiaoyue, Membre del Comitè Permanent, Ministra, Membre del Comitè Municipal del Partit Comunista Central de Xiangtan i de la Comissió Municipal de Publicitat; Wang Qizhi, Comissari del Museu Memorial de Qi Baishi; Li Jinzhu, director general de CCTV (Chinesse central televisión) Documentary i el pintor Jorge Rando. Presentarà l'acte la directora del museu, Vanesa Deu. Un cop finalitzada la trobada de premsa es realitzarà una visita guiada a l'exposició, que serà inaugurada oficialment el mateix dia a les 19:00 hores. A causa de l'atapeïda agenda de la delegació xinesa acompanyant l'obra només es podrà visitar del dia 20 de març al 23 de març.
El Museum Jorge Rando presenta l'obra del gran geni de la pintura moderna xinesa, Qi Baishi (1864 -1957). Aquest pintor oriental, conegut com l'artista del poble pels seus orígens humils, es va construir així mateix fins a arribar al cim de la seva professió, va ser Càtedra honoris causa de l'Acadèmia Central de Belles Arts de la Xina, President de l'Associació d'Artistes de Beijing i el 1955 li va ser concedit el Premi de la Pau Internacional pel Consell Mundial de la Pau, entre d'altres. En anys recents, el també poeta i cal·lígraf, ha estat reconegut pel món occidental com un dels grans mestres de la pintura universal.
La primera exposició d'aquest artista a Espanya serà al Museum Jorge Rando a Màlaga, ciutat natal de Pablo Picasso i Jorge Rando. Precisament Picasso va definir a Qi Baishi com «el millor pintor d'orient».
The breeze from Qi Baishi 's hometown és un recorregut per gairebé cent obres de Qi Baishi costat de les de deixebles i seguidors. Qi Baishi va iniciar un nou camí en la pintura xinesa, caracteritzada pels seus rígids convencionalismes però posseïdora d'una llibertat absoluta, apostant per una creació més lliure i personal que va titular Flors vermelles i fulles de tinta. La seva creació, qualificada de antiheroica, converteix en protagonistes a crustacis, insectes, peixos, ocells i paisatges. La tinta pesada i les pinzellades àgils i hàbils donen a llum a obres vitals que expressen el seu amor per la natura. Podem trobar en la senzillesa de les escenes quotidianes, de les diminutes criatures o en els objectes ordinaris la complexitat de l'univers, ja que la seva pintura, des del punt de vista espiritual de la creació, és reflex de la integració del microcosmos (ésser humà) i el macrocosmo (univers).

A la imatge, detall de Twelve Landscape Screens, Xina, 1925, de Qi Baishi.

Et poden
Interessar
...