BannerFCC_Bonart
Antonio López i Juan Genovés coincideixen a la Galeria Marlborough

Exposicions

Antonio López i Juan Genovés coincideixen a la Galeria Marlborough

bonart barcelona - 17/03/18
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
La Galeria Marlborough, carrer d'Enric Granados 68 de Barcelona, presenta dues exposicions paral·leles, una d’Antònio López i una altra de Juan Genovés. De López presenten l’última escultura de l’artista, Fàtima (2018), coincidint amb l’exposició que li dedica el Palau de la Música Catalana, que es presentarà conjuntament amb un dibuix preparatori de la mateixa. Per una altra banda, dediquen una exposició a l'obra gràfica recent intervinguda a mà de Juan Genovés, una nova forma de presentar els seus giclées que converteixen les creacions en un híbrid entre obra gràfica i original.

Antonio López. Neix a Tomelloso, Ciudad Real, el 6 de gener de 1936. Li s'inicia en la pintura el seu oncle Antonio López Torres. El 1949 es trasllada a Madrid, preparant el seu ingrés a l'Escola de Belles Arts per mitjà de freqüents visites al Museu de Reproduccions Artístiques i a l'Escola d'Arts i Oficis. Entre 1950 i 1955 cursa estudis de pintura a l'Escola Superior de Belles Arts de San Fernando de Madrid. Un cop finalitzats aquests estudis, treballa a Tomelloso i a Madrid fins a l'any 1960. El 1961 es casa amb la també pintora Maria Bru.

Les seves dues filles, Maria i Carme, neixen en 1962 i 1964, respectivament. Entre 1964 i 1969 imparteix els seus ensenyaments com a professor encarregat de la Càtedra de Preparatori de Colorit a l'Escola de Belles Arts de San Fernando. El 1985 participa en Europalia'85 amb una exposició individual al costat dels altres artistes seleccionats: Chillida i Tàpies. El 1992 el director cinematogràfic Víctor Erice filma el llargmetratge «El sol del codony», centrat en el procés creatiu d'Antonio López, i posteriorment guardonat amb el Premi de la Crítica Internacional al Festival de Cannes de l'esmentat any 1992, així com amb el «Hugo d'or» a la millor pel·lícula de ficció al Festival Internacional de Cinema de Chicago i el premi a la millor pel·lícula estrangera en el Festival de Cinema de Mont-real, Canadà el 2000. al gener de 1993 és nomenat membre de nombre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. El 1995, representa Espanya a la Biennal de Venècia al costat d'Antonio Saura, Arroyo i Andreu Alfaro. A l'octubre del 2001, presenta al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, les escultures "Home i Dona" i dinou dibuixos preparatoris. L'any 2004 és nomenat Membre Honorari de l'American Academy of Arts and Letters de Nova York. Al juliol del mateix any rep la Medalla d'Honor de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, Santander, i al setembre, el Premi Ciutat Alcalá d'Henares de les Arts. En 2013 és nomenat membre associat estranger de l'Académie des Beaux-Arts de l'Institut de France.

Juan Genovés (València, 1930) és pintor, escultor i gravador. El seu treball està marcat per la convicció sobre el poder transformador de l'art. Va formar part de col·lectius molt significatius en l'Espanya de postguerra: Els Set (1949), Parpallós (1956) i Fondo (1960). En aquest últim grup, Genovés va desenvolupar una pintura de caràcter expressionista. En els últims anys ha donat un gir cap a la investigació del moviment estàtic en la pintura, la multitud s'ha convertit en la referència per parlar del problema de la pintura i el ritme visual. Entre les seves exposicions individuals destaquen: Marlborough Gallery, Nova York (2016); Joan Genovés. Multituds. Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa, MAC, La Corunya (2016); Joan Genovés. Recent Paintings. Marlborough Fine Art, Londres, Regne Unit (2014); Crowds, Centre del Carme, València (2013) Marlborough Gallery, Nova York, EUA (2012); Recent Paintings, Marlborough Fine Art London, Londres, Anglaterra (2009); Retrospectiva (1992-2002), Museu d'Art Modern, Mèxic DF (2002). La seva obra es troba en nombroses col·leccions de tot el món com: Museum of Modern Art, Nova York, Guggenheim Museum, Nova York, The Art Institute of Chicago, IVAM, València, Galeria Nazionale d`Arte Moderna, Roma, Museu Nacional Centre d' art Reina Sofia, Madrid. Ha estat guardonat amb la Menció d'Honor (XXXIII Biennale de Venècia, 1966), el Premi Nacional d'Arts Plàstiques (1984) i la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts (2005), entre d'altres. Joan Genovés treballa en exclusivitat amb Marlborough des de 1966.

A la imatge,  Antonio López, "Fàtima", 2018 (a dalt).  Juan Genovés, "Arolario", 2018 (abaix).

Et poden
Interessar
...