FCC-Segell-banner4
Rosa del Museu del Joguet per a Pere Casaldàliga

Notícies

Rosa del Museu del Joguet per a Pere Casaldàliga

bonart figueres - 08/08/20
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Baner_Esteva_Bonart_360x356
Avui, dia 8 d'agost, hem de lamentar la mort, a Sao Paulo, als 92 anys del bisbe català Pere Casaldàliga.

Religiós i escriptor català, Pere Casaldàliga va estar sempre vinculat a la teologia de l'alliberament i un gran defensor dels drets dels més vulnerables. El 1952 va ser ordenat sacerdot. Exercí a Sabadell, Barcelona, Barbastre, Madrid i, des del 1968, a l'estat del Mato Grosso (Brasil) on va ser nomenat bisbe d'Altava i prelat emèrit de Sant Fèlix d'Araguaia.

El Museu del Joguet de Catalunya de Figueres conserva una peça que el bisbe Casaldàliga va fer-los arribar el 2003. Es tracta d'un seient de joguina realitzat pel poble indígena Karajà, a l'estat de Mato Grosso. Aquest joguet va motivar a Casaldàliga una petita reflexió manuscrita que acompanyava la peça:

"Els grans s'asseuen per fer reunió i no entendre's.
Els petits s'entenen i s'asseuen per jugar".

El periodista Francesc Escribano, en un text que va escriure per al Museu el 2003, destacava la seva tasca: "Des del primer dia que va arribar a Mato Grosso, Pere Casaldàliga va prendre una opció radical de vida. Es va posar al costat dels que no tenien res, els camperols i els indis, i es va enfrontar als que ho tenien tot, els governants i els terratinents de la regió. Amb la seva paraula i amb els seus fets, Casaldàliga ha anat fent realitat el seu somni infantil: ha donat la vida de manera callada i tranquil·la a una gent que no coneixia, d'una terra que no era la seva."

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021