banner-elscatala-817x88px
Palerm, seu de la Manifesta 2018

Notícies

Palerm, seu de la Manifesta 2018

bonart palerm - 17/03/18
La-Galeria-201602-recursBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
La ciutat de Palerm ha estat seleccionada per acollir aquesta edició de la biennal (16 de juny al 4 de novembre del 2018) per la seva rellevància en dos temes principals que identifiquen l'Europa contemporània: migració i condicions climàtiques, i sobre l'impacte que aquestes qüestions tenen a les nostres ciutats. Les estratificacions i l'àmplia historiografia de Palerm - ocupada per diverses civilitzacions i cultures amb forts llaços i connexions amb Àfrica del Nord i l'Orient Mitjà en els últims 2000 anys - han deixat les seves traces en la societat multicultural, localitzada al cor de l'àrea mediterrània. En estreta col·laboració amb la comunitat local, Manifesta 12 pretén interpretar la ciutat com un laboratori per afrontar els reptes del nostre temps, buscant els fonaments de possibles futurs. En una fase de crisi de la globalització, Manifesta 12 tria ser radicalment local, relacionant-se amb la ciutat en tots els seus diversos components.

Aquest any Manifesta té l'aval de 4 Mediadors Creatius *, "comissaris" que exploraran el territori no només des d'un punt de vista artístic, sinó des de l'arquitectònic, urbanístic, mediambiental i cinematogràfic. Per tant, serà un projecte que implicarà a tota la ciutat articulant entre les seus de Piazza Magione, Palazzo Butera, Chiesa dei Santi Eunus i Giuliano i l'Orto Botanico. (Ippolito Pestellini Laparelli, Mirjam Varadinis, Andrés Jaque, Bregtje van der Haak) *

Un paper particular ho està jugant el Teatre Garibaldi, convertit des de fa mesos en la caserna general de Manifesta 12 i un espai obert a la ciutat. Una sèrie d'artistes ja estan immersos en el programa Aspettando Manifesta, que organitza trobades i tallers oberts al públic.

Manifesta també ha llançat un programa d'esdeveniments paral·lels, dirigit a institucions públiques i privada, ONG i professionals, tant en l'àmbit local com nacional i internacional, amb l'objectiu que realitzin a Palerm un projecte durant la biennal. És el programa 5x5x5: dirigit a galeries nacionals i internacionals, artistes i institucions educatives o d'investigació amb l'objectiu de realitzar un esdeveniment temporal icònic a través de la implicació de l'escena de l'art i de les comunitats locals.

Tot això s'inclou dins el programa Palerm Capitale italiana della cultura 2018, que té a la ciutat com a protagonista d'un període excepcional de ferment cultural. "Tenir Manifesta 12 a Palerm en 2018 és una oportunitat fantàstica per reforçar la seva identitat mediterrània i mitjà-oriental: Palerm ha portat a Manifesta a la Mediterrània i la Mediterrània a Europa. Manifesta 12 suposa una oportunitat per celebrar Palerm en la seva essència: un laboratori per a l'art i la cultura. La ciutat és capaç de renovar-se a si mateixa i construir el seu propi futur " ha dit Leoluca Orlando, alcalde de Palerm.

A la imatge, Manifesta 7, Trentino-South Tyrol, 2008. Opening at Manifattura Tabacchi. Photo © Manifesta 7

Et poden
Interessar
...

817x68