banner-elscatala-817x88px
Gina Proenza guanya el Premi d\'Art Helvetia de 2018

Convocatòries

Gina Proenza guanya el Premi d'Art Helvetia de 2018

bonart basel - 18/03/18
180x180banner-elscatala-180x180px
El guanyador d'aquest any és llicenciat en "Arts Visuals" a l'Haute Ecole d'Art de Lausanne. El Premi d'Art Helvetia és un guardó de patrocini per a joves artistes i està dotat amb un premi de 15.000 francs i una exposició individual a la LISTE - Feria Artística de Basilea.

La presentació de Gina Proenza a Kunsthaus Langentahl és una amalgama d'obres en diferents mitjans. El punt de partida és la història d'un poble colombià, que va ser fundat per fugir d'esclaus al segle XVII i que va romandre desconegut durant molt de temps. Els habitants van compartir no només la seva pròpia cultura, sinó també el llenguatge "Palenquero". L'artista té un estil particular per narrar històries i ha aconseguit transmetre la seva narració convincentment en format escenogràfic. Ella obre experiències espacials, narratives i fins i tot olfactives, i és molt hàbil a implementar gèneres individuals tant en termes conceptuals com visuals. El jurat també va apreciar la mundanitat de les preguntes que va plantejar. El seu treball és prometedor i el Premi d'Art té com a objectiu contribuir substancialment a la promoció del seu desenvolupament artístic.

El jurat del Premi d'Art d'Helvetia d'aquest any està format per Peter Bläuer (Director de LISTE - Art Fair Basel), Raffael Dörig (Director de Kunsthaus Langenthal), Ines Goldbach (Director de Kunsthaus Baselland), Olivier Kaeser (co-director del Centre Cultural Suïssa, París) , Andreas Karcher (cap del departament d'art d'Helvetia), Nathalie Loch (conservadora de la col·lecció d'art Helvetia) i Peter Stohler (director de Kunst (Zeug) Haus Rapperswil).

Des de la seva creació el 1996, LISTE - Art Fair Basel s'ha dedicat a la promoció activa de galeries i artistes, en la seva majoria, d'una nova generació i, fins i tot, de mitja generació, i d'introduir noves galeries altament prometedores d'arreu del món a un públic internacional cada any.

A la imatge, Le rut animal, 2018 (secció), de Gina Proenza, obra guanyadora del Premi d'Art Helvetia 2018, guix, tamís i motors. Foto: Martina Flury.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-