FCC-Segell-banner4
Codorníu commemora el 150è aniversari del naixement de Puig i Cadafalch

Notícies

Codorníu commemora el 150è aniversari del naixement de Puig i Cadafalch

bonart sant sadurni d'anoia - 20/03/18
Banner-Anastasia-180x180px_v1-catNial nou-180x178
Codorníu ret homenatge al 150 aniversari del naixement de l'arquitecte Puig i Cadafalch amb una experiència enoturística única, que permetrà als participants contemplar edificis pertanyents a l'època rosa i blanca de l'arquitecte català i la seva estreta relació amb la família Raventós. Coincidint amb l'any del turisme cultural, els visitants s'endinsaran en l'univers modernista a través de la projecció d'un audiovisual que traslladarà els visitants a finals del segle XIX. A continuació, recorreran les galeries subterrànies excavades a mà i les instal·lacions del celler per finalitzar la visita a la torre modernista, oberta per primera vegada al públic, d'aquest conjunt arquitectònic que va ser declarat Patrimoni Artístic Nacional en 1976.
A la primera part de l'experiència dels participants podran contemplar l'època rosa de l'arquitecte, que utilitza com a model la casa de camp de l'aristocràcia catalana, a la qual afegeix elements d'inspiració nòrdica. És aquella que comprèn la sala Puig i Cadafalch, emmarcada pels tradicionals arcs parabòlics i el Celler Gran, o com es coneix en Codorníu, al Celler Gran. En el segon tram, el visitant es trobarà amb l'època blanca, en visitar la torre modernista en la qual estiuejava la família fins a finals de la dècada dels 80 i que fins ara ha estat tancada al gran públic.

Codorníu i Puig i Cadafalch
Va ser el febrer de 1898 quan Manuel Raventós va rebre la confirmació de Puig i Cadafalch per iniciar les obres de Codorníu. Aquesta experiència permet conèixer un enclavament únic, una joia de l'arquitectura modernista situada a pocs quilòmetres de la ciutat de Barcelona i que compta amb tota l'essència d'una època. A la Torre s'exhibeixen obres del pintor modernista Ramon Casas que traslladen als visitants a finals del segle XIX i principis del XX, època en la qual el Modernisme va viure la seva màxima expressió. Les persones interessades a reservar la seva visita poden fer-ho a través del web www.visitacodornoniu.com, on a més, trobaran altres experiències d'allò més suggerents.

Durant la visita es mostraran documents únics de l'època com cartes manuscrites i es farà una degustació de dues varietats de cava (Reina Maria Cristina Blanc de Noirs Brut Reserva i Gran Codorníu Pinot Noir Vintage Brut). Els assistents podran gaudir aquesta experiència en tres idiomes (anglès, català i espanyol), una oportunitat per conèixer la petjada que va deixar en Codorníu, l'arquitecte d'obres tan reconegudes com la Casa de les Punxes, Casa Trinxet, la casa Macaya o el popular punt de trobada dels modernistes, el restaurant 'els 4 gats'.

A la imatge, vista nocturna de l'exterior de la sala Puig i Cadafalch de Codorníu.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88