banner-elscatala-817x88px
El Museu Virtual de la moda aixeca el teló!

Notícies

El Museu Virtual de la moda aixeca el teló!

bonart barcelona - 23/03/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBanerVictor04
El Museu Virtual de la Moda de Catalunya és una plataforma online que reuneix i posa a disposició de l’usuari centenars de peces de vestir històriques de col·leccions públiques d’arreu del territori català.

A Catalunya hi ha més de 6.000 peces de vestir històriques disgregades en multitud d’institucions, però tan sols un 5% d’aquestes són a l’abast del públic. Moltes no s’han exposat mai o no han pogut ser degudament estudiades fins ara.

La missió del Museu Virtual de la Moda de Catalunya és activar aquest patrimoni adormit i mostrar el relat de la història catalana del vestit. Per això es mostren totes les peces, des de les més boniques a les més senzilles. Totes mereixen ser conegudes i recordades.

La virtualitat del museu permet donar resposta al repte social d’accés universal a aquest patrimoni –desconegut malgrat la seva rellevància social, cultural i econòmica– i fer-ne difusió i divulgació científica sense deslocalitzar les peces de les seves institucions responsables i del seu territori.

Darrera de cada peça hi ha hagut un treball profund de documentació, fotografia i catalogació, de manera que l’usuari disposa d’una àmplia informació de qualitat que no avarca tan sols la peça de roba en sí, si no també el seu context històric, el seu autor i, finalment, el consumidor.

El projecte del Museu Virtual de la Moda de Catalunya ha estat guanyador del Premi Lluís Carulla 2016 d’estímul a un projecte cultural. Aquest premi, amb una dotació de 100.000 euros bruts, promou la innovació per tal d’enfortir i modernitzar la cultura i la societat catalanes.

La Fundació Carulla, creada l’any 1973, treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana, amb la voluntat d’enfortir el sentit de pertinença. Gràcies a la dotació econòmica del Premi Lluís Carulla 2016, el Museu Virtual de la Moda de Catalunya ha pogut veure la llum amb més de 600 peces de vestir històriques documentades.

A la imatge, preparació d'un vestit per a fotografiar per al Museu Virtual de la Moda de Catalunya.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner