BONART-817x68px-Màscara
Es prepara la primera edició de JustLX a Lisboa

Certàmens

Es prepara la primera edició de JustLX a Lisboa

bonart lisboa - 26/03/18
Anunci_AmpudiaPeral_Banner-Bonart_180x180
ArtFairs presenta la primera edició de JustLX, fira d'art contemporani a Lisboa, centrada en les manifestacions artístiques més actuals vinculades als grans temes del pensament present. JustLX se celebrarà del 17 al 20 de maig i neix amb el compromís tecnològic i mediambiental com a punt de partida en la creació actual.

L'espai escollit, el Museu da Carris, acollirà un programa general de galeries, així com diverses seccions comissariades i una important aposta gastronòmica lusoespanyola. El mes de maig converteix així Lisboa al centre neuràlgic de l'art contemporani europeu. El caràcter dinàmic i cosmopolita de la ciutat, juntament amb la seva àmplia oferta cultural i gastronòmica, configuren l'entorn ideal per a la primera edició de JustLX.

Precisament amb la base d'un interès per la sostenibilitat, el medi ambient i la tecnologia, el museu que acull els tramvies, imatge icònica de la ciutat de Lisboa, serà el marc on l'art dialogui directament amb les possibilitats de la creació des del punt de vista dels entorns nets, les Smart cities i la preocupació per un futur sostenible.

Un altre dels punts forts de JustLX és l'aposta per les iniciatives artístiques al continent africà, amb una secció coordinada per l'artista Glòria Oyarzábal i que posarà sobre la taula les propostes més interessants d'artistes i galeries a l'Àfrica.

JustLX es presenta com una fira amb una representació molt forta de galeries portugueses, espanyoles i internacionals, en un espai ampli, en un dels barris de moda de la ciutat, Alcántara, i amb una aposta per la gastronomia lusoespanyola amb la fusió de cuina i creació en els exteriors del Museu da Carris.

Els directors del projecte JustLX són el portuguès Lourenço Egreja i els espanyols Semíramis González i Daniel Silvo, que han apostat per l'art contemporani més actual, de gran qualitat artística i curatorial. A més, en la línia d'altres fires com JustMAD, la primera edició de JustLX se centra a fomentar el jove col·leccionisme entre els que volen iniciar-se en l'adquisició d'obres d'art.

Lourenço Egreja
Comissari independent de projectes com Carpe Diem Art i Pesquisa, Associação Abraço i Projeto correspondència. Després de finalitzar els seus estudis de màster en Història de l'Art a EUA amb una beca Fulbright, va treballar per a la Roy Lichstenstein Foundation. Ha participat en projectes internacionals com Paral·lela 2010, a Sao Paulo, o el comissariat de l'exposició de Rui Horta Pereira en Atelier fidalga, a la mateixa ciutat.

Semíramis González
Semíramis González
és comissària independent i ha desenvolupat projectes en Laboral Centre d'Art (Gijón), Es Baluard (Palma de Mallorca), el Centre d'Art d'Alcobendas o més recentment en el TEA - Tenerife Espai de les Arts. També ha comissariat exposicions d'artistes emergents en galeries d'art i espais independents.

Daniel Silvo
Daniel Silvo
és artista i comissari. Ha realitzat projectes a mig camí entre la producció artística i el comissariat al CAAC (Sevilla), Tabacalera. Espai Promoció de l'Art (Madrid), Lloc a Dubtes (Cali, Colòmbia) o Impakt Works (Utrecht, Països Baixos) i actualment dirigeix ​​el projecte independent Atelier Solar.

Galeries programa general
Fúcares (Almagro, Espanya)
Mòdul (Lisboa, Portugal)
55sp (Sao Paulo, Brasil)
Gema Llamazares (Gijón, Espanya)
Trema (Lisboa, Portugal)
Espai Líquid (Gijón, Espanya)
Art Periferica (Lisboa, Portugal)
Aurora Vigil-Escalera (Gijón, Espanya)
Art Concept Alternative (Florida - EUA)
A petita Galeria (Lisboa, Portugal)
Guillermina Caicoya (Oviedo, Espanya)
Puxa Gallery (Madrid, Espanya)
Nordés (Santiago de Compostel·la, Espanya)
Kernel (Càceres, Espanya)
Via Thorey Galeria (Vitòria, Brasil)
Galeria Primner (Lisboa, Portugal)
Patrimoni (Lisboa, Portugal)
Galeria Monumental (Lisboa, Portugal)
Astarté (Madrid, Espanya)
Galeria Sete (Coimbra, Portugal)
Galeria São Mamede (Lisboa, Portugal)
Galeria Bessa Pereira (Lisboa, Portugal)
Galeria Salgadeiras (Lisboa, Portugal)
Metro (Santiago de Compostel·la, Espanya)
Carla Lariot Projects (Londres, Regne Unit)
Perve (Lisboa, Portugal)
The Space next Door (Madrid, Espanya)
Heart Beats (Ciutat de Mèxic, Mèxic)
UFO Fabrik (Trento, Itàlia)
Arancha Osoro (Oviedo)

Les galeries que participen en la secció Àfrica seran comunicades pròximament.

A la imatge, Museu de Carris acollirà la fira JustLX.

Et poden
Interessar
...