FCC-Segell-banner4
Últims dies per visitar \

Exposicions

Últims dies per visitar "Tot és moviment" al Museu Würth

bonart agoncillo - 26/03/18
La-Galeria-201602-recursEude, generic
El Museu Würth La Rioja, avinguda Cameros 86- d'Agoncillo, acull fins al 2 i 20 d'abril, respectivament, les mostres Tot és moviment. Op Art i Art Cinètic a la Col·lecció Würth i Chromosaturation, 1965/2017.

L'exposició amb la que el Museu Würth La Rioja iniciava el 2017 un any de celebracions entorn de la seva desè aniversari, Tot és moviment. Op Art i Art Cinètic a la Col·lecció Würth, i que ha batut el rècord de visitants al museu, comptant amb més de 54.000 persones, es podrà visitar fins al de diumenge 01 d'abril. Igual que l'obra Chromosaturation, 1965/2017 de l'artista Carlos Cruz-Diez, que arribava al museu a través del programa L'obra convidada, com una de les activitats destacades al Festival Actual 18.

L'exposició Tot és moviment. Op Art i Art Cinètic a la Col·lecció Würth s'apropa a aquests dos corrents artístics tan íntimament relacionades des de la seva concepció i que van experimentar un desenvolupament simultani des de principis del segle XX. L'exposició mostra 76 obres d'entre 1921 i 2013 de 31 artistes de la Col·lecció Würth, molts dels quals van ser protagonistes absoluts en la concepció i desenvolupament d'aquests moviments.

El discurs expositiu explora les diferents investigacions formals i metodològiques (forma, color, espai, perspectiva, llum) que van desenvolupar els artistes vinculats al Op Art i l'Art Cinètic. Les sales del museu alberguen obres de prestigiosos artistes vinculats a aquests moviments com Victor Vasarely, Günther Uecker, Jesús Rafael Soto, Karl Gerstner, Jean Tinguely, Yaacov Agam, Carlos Cruz-Diez o François Morellet així com peces d'artistes el treball va inspirar el posicionament teòric de l'art cinètic, com Josef Albers, Auguste Herbin, Lucio Fontana o Max Bill.

Carlos Cruz-Diez (Caracas, 1923), un dels principals referents internacionals de l'Op Art i l'Art Cinètic i un dels investigadors sobre el color imprescindibles en l'art del segle XX presenta Chromosaturation 1965/2017, una obra monumental que consumeixi la investigació sobre el color que l'artista ha desenvolupat al llarg de tota la seva carrera.

Chromosaturation, és un ambient artificial compost per tres cambres de color, una vermella, una verda i una altra blava, que submergeixen al visitant en una situació monocroma absoluta. Aquesta experiència origina pertorbacions a la retina, que està habituada a percebre simultàniament àmplies gammes de colors, i activa en l'espectador una noció del color com a situació material, física, que succeeix en l'espai sense ajuda de forma i de suport. L'artista va realitzar la seva primera Chromosaturation el 1965 i des de llavors l'obra ha evolucionat en els seus diferents muntatges en els més significatius espais per a l'Art Contemporani de tot el món. Les obres de Carlos Cruz-Diez es troben en prestigioses col·leccions permanents com les del Museum of Modern Art (MoMA) a Nova York, Tate Modern a Londres i Centre Pompidou a París.

A la imatge, Museu Würth La Rioja. Foto: Rafael Lafuente 2018.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura