817x68-cat

Notícies

Núria Roselló conduirà una visita sobre l'esport al Museu d'Arqueologia

Núria Roselló conduirà una visita sobre l\'esport al Museu d\'Arqueologia
bonart barcelona - 06/04/18
L'activitat física i l'esport, amb diferents matisos, han estat sempre presents al llarg de la història de la humanitat. El Museu d'Arqueologia de Catalunya, aprofitant que el dia 6 d'abril se'n celebra el dia internacional i que aquest any tindrà lloc el 25è aniversari dels Jocs Olímpics a la ciutat de Barcelona, convida a analitzar aquests conceptes mitjançant testimonis arqueològics que descobrirem a través d'una visita dinamitzada molt especial. L'arqueòloga Núria Rosselló ha preparat i conduirà una visita dinamitzada.

Les sales dedicades a la Prehistòria ens permetran fer un repàs a les activitats físiques més destacables d'aquella època, com ara migrar, caçar, moldre, picar i construir, entre altres. Les dedicades a la història antiga oferiran l'oportunitat de parlar de l'esport en les civilitzacions egípcia, grega i romana. Les olimpíades, la natació, l'acrobàcia, l'atletisme o les curses de carros amb cavalls... Una i altra època establiran vincles amb la supervivència, les creences, la guerra, el prestigi social i l'espectacle, pràctiques totes elles que suposaran un repte a la superació personal, al triomf, simbolitzat per la deessa Niké i materialitzat en protagonistes tan diversos com poden ser l'Homo Erectus (1,6 m.a.) o en Luci Minici Natal Quadroni Ver (s. II dC).

L'acte tindrà lloc en el Museu d'Arqueologia de Catalunya | Passeig de Santa Madrona, 39-41, parc de Montjuïc, Barcelona el dia 7 d'abril del 2018 a les 12.30 h.

Inscripció prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat
WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18FM_Bonart-180x180px-Online

Et poden
Interessar
...