BannerFCC_Bonart

Notícies

El Museu del Cinema celebra el 20è aniversari

bonart girona - 06/04/18
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs
El 8 d'abril del 1998 s'inaugurava a Girona el Museu del Cinema, després de l'adquisició per part de l'Ajuntament de Girona de la Col·lecció Tomàs Mallol, una de les més importants d'Europa en la temàtica del precinema i cinema dels primers temps. D'aquesta manera, el Museu del Cinema va esdevenir el primer museu de l'Estat dedicat al setè art.

Per celebrar aquests vint anys el Museu ha organitzat diverses activitats i una d'elles és una jornada de portes obertes per aquest diumenge, 8 d'abril, data de l'aniversari de la seva inauguració.

El Museu convida a tothom a conèixer la seva exposició permanent i tots els ginys que van deixar bocabadats els nostres rebesavis, veniu a veure com eren les primeres projeccions de cinema, deixeu-vos fascinar pels espectacles d'imatges en moviment que han fet somniar els espectadors de totes les èpoques. Una visita recomanada per a tots els públics.

Els actes del vintè aniversari arrenquen el divendres 6 amb la taula rodona "El cinema de la darrera dècada" una conversa amb Àngel Quintana, Núria Bou, Imma Merino i Quim Casas, les activitats continuaran al llarg de l'any un any que presenta nous cicles com "En diàleg", unes conferències on el cinema i el museu dialoguem amb altres disciplines, participaran del cicle l’escriptor Sergi Pàmies (11 de maig) que parlarà sobre “Cinema i literatura” i el crític teatral Marcos Ordoñez (1 de juny) que ens parlarà de la relació del setè art amb les arts escèniques. També es realitzaran dues sessions més del cicle "Cinc seqüències per explicar una obra mestra", una dedicada a Toy Story (19 d’abril) a càrrec del músic Joan Enric Barceló i una altra dictada per l'escriptora Alícia Kopf (17 de maig) sobre La Collectionneuse d’Éric Rohmer. El Museu ha estrenat també coincidint amb aquest aniversari la Mostra de Cinema Independent "Invisibles" que es realitza els darrers dijous d’abril i maig. Al llarg de l'any, el Museu del Cinema anirà oferint noves propostes que ajudin a celebrar els seus vint anys d'existència.

A la imatge, Tomàs Mallol.

Et poden
Interessar
...