FCC-Segell-banner4
Presentació del projecte \

Notícies

Presentació del projecte "Connectant talent creatiu i territori"

bonart santa coloma de farners - 07/04/18
Baner_Esteva_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178
A la seu del Consell Comarcal de la Selva de Santa Coloma de Farners s'ha presentat el projecte cultural "Connectant talent creatiu i territori". Aquest projecte té com a finalitat incorporar el talent del sector cultural i creatiu als projectes de desenvolupament local de la comarca de la Selva amb el propòsit de millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col·laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin l'oferta cultural i creativa del territori.

El programa s'estructura en 2 fases: una fase de formacions i una segona fase d'incubació de projectes culturals que gaudiran d'un acompanyament tutelat fins a la seva realització final.

La primera fase del projecte està formada per un cicle d'accions per a la professionalització del sector cultural i creatiu que consta de diferents eines i instruments per a la millora en el disseny, finançament i desenvolupament de projectes d'aquest àmbit cultural i creatiu. La programació està formada per 6 càpsules formatives, seminaris i tallers sobre les principals qüestions relatives als projectes culturals i a la professionalització artística. També es duran a terme visites a espais, institucions i empreses culturals que aniran a càrrec dels seus responsables.

La segona part del projecte és el desenvolupament de projectes culturals i creatius vinculats al territori, on es posarà en pràctica la integració del talent cultural-creatiu dins les iniciatives de desenvolupament territorial. Parteix de la borsa de projectes de territori i de la selecció d'iniciatives amb més potencial i més adequades a les característiques de la mateixa xarxa.

Els participants dissenyaran un projecte creatiu vinculat a una iniciativa de desenvolupament local, en col·laboració amb els promotors d'aquesta iniciativa. Una part d'aquests projectes es portaran a la pràctica com a projectes pilot. Es persegueix un doble objectiu: donar a conèixer els autors de l'obra/intervenció i obtenir una millora significativa de la proposta local (en termes d'atracció de nous públics, diversificació de l'oferta, millora de l'atractiu local, etc.) Al llarg d'aquesta etapa els participants tindran l'assessorament i acompanyament d'experts en matèria cultural-creativa. Es preveuen dues modalitats de projectes: a) projectes per agents "novells", destinats a amateurs o professionals de trajectòria emergent; b) projectes per a agents "consolidats", dirigits a professionals o empreses de trajectòria més sòlida.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s'ha impulsat dins la línia de treball en l'àmbit cultural creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per a la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural creatiu.

El ponent convidat en aquest acte ha estat Ricard Antón, expert en emprenedora cultural, interconnexions públic-privades, impulsor de projectes col·laboratius com Colaborabora, organització que facilita serveis, entorns i processos d'innovació centrats en les persones i co-autorde Kultursistema, una matriu per la interpretació i mapeig dels ecosistemes culturals i creatius. Per la seva part, Taina López d'Alisis Cultural, ha estat l'encarregada de presentar el projecte i ha parlat de les accions per la professionalització del sector cultural-creatiu i Roser Puigdevall, de Volàtil Rigging, ha parlat del desenvolupament de projectes cultural-creatius vinculats al territori. Finalment l'acte s'ha tancat amb un diàleg de tots els assistents amb els ponents.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells