FCC-Segell-banner4
\'Retrats de realesa\' al Museu d\'art Rigaud

Exposicions

'Retrats de realesa' al Museu d'art Rigaud

bonart perpinyà - 22/09/21
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaGif_Viladot_180x180_2
Fins al 7 de novembre es pot visitar l'exposició temporal "Portraits en Majesté" (Retrats de Realesa) al Museu d'Art Rigaud de Perpinyà.
Aquesta mostra apropa per primera vegada tres artistes francesos molt importants des de Lluis XIV fins a Lluís XV, que van revolucionar l'art del retrat: François de Troy (1645-1730), Nicolas de Largillierre (1656-1746) i Jacinthe Rigaud (1659-1743), a través d'una curosa selecció de les seves obres més destacades, en total un centenar d'obres.
Aquesta exposició ha estat fruit de la col·laboració entre el Museu Jacinthe Rigaud i el Museu Nacional del Palau de Versalles i Trianon. La comissària de la mostra ha estat Pascale Picard, directora del Museu d'Art Jacinthe Rigaud i els comissaris, Dominique Bremem i Ariane James Sarazin (cosenvardora).

Rigaud Digital
Com a novetat, el Museu d'Art Rigaud obre nous camps d'exploració amb una experiència digital única que és la realitat virtual. Gràcies a aquesta, el visitant pot submergir-se a una tercera dimensió del retrat de Lluis XIV pintat per Jacinthe Rigaud, és a dir, retrocedir en el temps, observar i convertir-se en l'actor en la sessió "de pose" del monarca enfront de l'artista gràcies a uns auriculars sense fils de nova generació.
Cal recordar que aquesta exposició es va inaugurar el passat 26 de juny d'enguany i es pot visitar fins al 7 de novembre cada dia de 10:30 h a 19:00 hores (i alguns dies a les 18:30 hores).

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-