banner-elscatala-817x88px
Els antiquaris contra el comerç il·lícit de béns culturals

Notícies

Els antiquaris contra el comerç il·lícit de béns culturals

bonart barcelona - 12/04/18
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356220317_Verdu_Bonart-180x180
Carles Xarrié, president del Gremi d'Antiquaris de Catalunya, i Ferran López, president de la Federación Española de Anticuarios convidats a participar com a experts en la conferència conjunta UE-Unesco contra el tràfic il·lícit de béns culturals.
La conferència va tenir lloc a París amb la participació, no només dels països europeus, sinó també, de països com Síria o diferents organitzacions governamentals involucrades en el control del tràfic de béns culturals. La delegació espanyola va estar composta, a part de Ferran López i Carles Xarrié, per Carlos González-Barandiarán, secretari de la Junta de Calificación, Valoración y Exportación de Bienes del Ministeri Cultura.
La voluntat de la conferència era unir al sector privat i les administracions en la clara voluntat de lluitar contra el tràfic il·lícit de béns culturals. La conferència va posar en evidència que l'administració necessita la col·laboració del sector privat i que aquest ha d'involucrar-se més en aquesta lluita.
Tot i que la nostra professió ve treballant en la preservació, cura i manteniment del nostre patrimoni cultural, passat, present i futur, mitjançant un estricte i escrupolós compliment del nostre codi deontològic, sent conscient dels canvis que es produeixen en la nostra societat, el Gremi d'Antiquaris i la Federació Espanyola col·labora amb diferents estaments, institucions i persones, per millorar i adaptar nous mecanismes de control que permetin una major seguretat en les transaccions comercials tant nacionals com internacionals. Aviat es posarà en marxa un comitè d'estudi per a l'elaboració d'un codi de bones pràctiques perquè serveixi de guia al sector per ser una peça clau en la lluita contra el comerç il·lícit d'obres d'art.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1