Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Els antiquaris contra el comerç il·lícit de béns culturals

Els antiquaris contra el comerç il·lícit de béns culturals
bonart barcelona - 12/04/18
Carles Xarrié, president del Gremi d'Antiquaris de Catalunya, i Ferran López, president de la Federación Española de Anticuarios convidats a participar com a experts en la conferència conjunta UE-Unesco contra el tràfic il·lícit de béns culturals.
La conferència va tenir lloc a París amb la participació, no només dels països europeus, sinó també, de països com Síria o diferents organitzacions governamentals involucrades en el control del tràfic de béns culturals. La delegació espanyola va estar composta, a part de Ferran López i Carles Xarrié, per Carlos González-Barandiarán, secretari de la Junta de Calificación, Valoración y Exportación de Bienes del Ministeri Cultura.
La voluntat de la conferència era unir al sector privat i les administracions en la clara voluntat de lluitar contra el tràfic il·lícit de béns culturals. La conferència va posar en evidència que l'administració necessita la col·laboració del sector privat i que aquest ha d'involucrar-se més en aquesta lluita.
Tot i que la nostra professió ve treballant en la preservació, cura i manteniment del nostre patrimoni cultural, passat, present i futur, mitjançant un estricte i escrupolós compliment del nostre codi deontològic, sent conscient dels canvis que es produeixen en la nostra societat, el Gremi d'Antiquaris i la Federació Espanyola col·labora amb diferents estaments, institucions i persones, per millorar i adaptar nous mecanismes de control que permetin una major seguretat en les transaccions comercials tant nacionals com internacionals. Aviat es posarà en marxa un comitè d'estudi per a l'elaboració d'un codi de bones pràctiques perquè serveixi de guia al sector per ser una peça clau en la lluita contra el comerç il·lícit d'obres d'art.
180x180-BONART-IA180x180-cat

Et poden
Interessar
...