Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

L'Espai Santa Caterina de Girona descobreix l'univers poètic de Palau i Fabre

L\'Espai Santa Caterina de Girona descobreix l\'univers poètic de Palau i Fabre
bonart girona - 12/04/18
L’Espai Santa Caterina de Girona acull, del 13 d’abril i el 30 de juny de 2018,  l’exposició “Jo soc el meu propi experiment. Tretze lectures dels Poemes de l’Alquimista de Josep Palau i Fabre”, amb tretze poemes del seu llibre “Poemes de l’Alquimista”, interpretats per creadors de diverses disciplines. La mostra, que té com a comissari Julià Guillamon, és una de les activitats programades amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de Josep Palau i Fabre.
En aquesta exposició, que  s’ha presentat al Palau Robert i a la Fundació Palau a Caldes d’Estrac, creadors de diversos àmbits interpreten alguns dels poemes més destacats del llibre Poemes de l’Alquimista, publicat per primer cop clandestinament el 1952, considerat una de les obres més importants de Josep Palau i Fabre i un dels llibres de poesia en català més coneguts i reeditats.
Els artistes que interpreten els conceptes transcendents o paradoxals dels poemes de Palau i Fabre són Ignasi Aballí, Arnal Ballester, Enric Farrés Duran, Laura Ginés, Llamazares-Pomés, Maria Padró i Morrosko Vila-San-Juan. Han col·laborat també en el projecte els poetes Carles Rabassa, Núria Martínez-Vernís i Josep Pedrals. El disseny de la gràfica és d’Albert Planas i de l’espai expositiu, el despatx d’arquitectes Llamazares-Pomés.
L’Any Palau i Fabre, que té com a comissari Manuel Guerrero, se  celebra en el centenari del seu naixement   i nou anys després de la seva mort. Pretén donar a conèixer i estudiar l’obra i la personalitat del poeta, tot valorant el conjunt i la diversitat de la seva producció. L’organitzen la Generalitat de Catalunya (Institució de les Lletres Catalanes), la Fundació Palau, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell i la col·laboració de diverses institucions i empreses col·laboradores.
A la imatge, Sonet intrauterí.  Recular en el temps fins a desnéixer. Muntatge amb fotografies (no forçosament de Palau) des de la vellesa, reculant, reculant, fins al naixement.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021DP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px