banner-elscatala-817x88px
Lab domèstic amb Joana Moher artivista resident de 22cubic a materic.org

Notícies

Lab domèstic amb Joana Moher artivista resident de 22cubic a materic.org

bonart l'hospitalet de llobregat - 16/04/18
La-Galeria-201602-recursBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
Lab domèstic amb Joana Moher artivista resident de 22cubic a materic.org, carrer de Gonçal Pons 23 de l'Hospitalet de Llobregat el 18 d'abril de 2018 de 18:30 a 21:00 h, un laboratori domèstic sonoplàstic participatiu de l’artivista migrant Joana Moher on les assistents podran experimentar, sentir i ser partícips del procés evolutiu d’intervenció en l’espai.

Joana Moher (São Pedro de Moel, Portugal) és migrant, femme, proletària, dislèxica, poliglota, sonoplasta i radiocrónica. També sociòloga, psicopedagoga i artista plàstica.

Aparentment, Saudade i Sonoplastia són dues paraules que només consten en el lèxic portuguès. La primer exalta el com em sento i la segona, sent els sons una mena de plastilina sònica, és la forma trobada per intentar barrejar els sentits kinestesicament i aprendre alguna cosa nova sobre la ambigüitat entre les dades codificades en so i llenguatge presentat per veure. ¿és veure creure?

La dominació sensorial exalta com el cervell controla la data en funció dels records, domesticant les emocions i colonitzant la meva experiència i la dels altres amb significats que proliferen a través d’un llenguatge estàtic. es torna cec i perd la possibilitat d’aprendre alguna cosa nova. Les experiències didàctiques multisensorials exalten la ceguesa de l’error que envolta com percebem la data en aquest context de realitat / virtualitat contínuum. i posa de manifest la importància de la creativitat i de les intel·ligències múltiples en la resolució de problemes comuns soci-ecològics.

En conclusió, com explica l'artista "cullo paisatges sonors concrets i textures via one-take low-fi gravacions de camp (field-recordings plus one take video files) d’hàbitats cibernètics i de cosmologies urbanes, per aprendre kynesticament dels sistemes vius liminals i de les seves fronteres migratòries i cibernètiques. amb l’objectiu de per capere tio sonoplasticamente: vulnerabilitat i transhumanisme en sistemes no-humans i no-humanisme en els sistemes misogins humans".

A la imatge, cartell promocional.

Et poden
Interessar
...

Banner_817x68_01