benedormiens_Àlvar_suñol_2

Biblioteca

Publicat el llibre "Petita història de les vies verdes de Girona"

bonart Girona - 17/04/18
Publicat el llibre \
Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356pxBaner_Malagrida_Bonart_360x356px
La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona han presentat el llibre Petita història de les vies verdes de Girona, editat per l’editorial Mediterrània. El llibre s’inclou dins la col·lecció «Petites Històries», està il·lustrat per Pilarín Bayés i escrit per Sílvia Marty, tècnica del Consorci. Es podrà adquirir a les principals llibreries de les comarques gironines, a un preu de set euros.

La Petita història de les vies verdes s’ha presentat a la Diputació de Girona, amb la presència del vicepresident tercer de la Diputació, Albert Piñeira, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez.

L’editorial Mediterrània es va interessar a fer-se ressò de la història d’aquestes rutes, vinculades a la història dels carrilets de Girona, i va presentar la proposta d’edició al Consorci, que alhora la va valorar amb la Diputació de Girona. La Diputació va encarregar l’edició i la impressió de 2.500 exemplars a l’editorial, amb un cost de 8.540 euros més IVA. Dos mil exemplars són propietat de la Diputació, que els distribuirà a punts de venda de Girona i en facilitarà a la seva xarxa de biblioteques; els cinc-cents restants són propietats de l’editorial i es distribuiran per la resta del territori català.

La Diputació i el Consorci contribueixen, així, a recuperar la memòria dels traçats, donat que  la història de les vies verdes ha estat sempre lligada a la història de les poblacions que les conformen, als hàbits de la seva gent, al desenvolupament econòmic i a l’oci. La Petita història de les vies verdes de Girona és un llibre il·lustrat i pensat per a nens, però que s’adreça a tota la família.

Una col·lecció amb molta història
La col·lecció «Petites Històries» s’edita des de l’any 1983, i amb aquest llibre sobre les vies verdes de Girona s’ha arribat al número 312. Tots els llibres de la col·lecció, la més extensa i emblemàtica de l’editorial, són contes de no-ficció que tracten temes i fragments de la història de Catalunya: monuments, poblacions, festes, actes populars... Els autors són diversos, o bé escriptors reconeguts o experts en la temàtica que s’explica, i les il·lustracions, de Pilarín Bayés.

A les imatges, a dalt, "La Petita història de les vies verdes de Girona". A sota, Albert Piñeira, Albert Gómez, Mireia Costa-Pau (Comunicació Cultural Diputació de Girona) i Sílvia Marty (autora textos, CVVGI).

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene