Expo Josep Coll 2022 baner
El mes de juny serà Temps d’Art a Girona

Notícies

El mes de juny serà Temps d’Art a Girona

bonart girona - 18/04/18
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat220317_Verdu_Bonart-180x180
Entre l’1 i el 24 de juny Girona es convertirà en un epicentre cultural mitjançant la interrelació de la ciutat i la creació en l’espai públic. La coincidència de festivals vinculats a una visió oberta i transversal de les darreres tendències de l’art contemporani permetrà establir un diàleg entre la ciutat, la ciutadania i l’expressió artística en l’espai públic sota el paraigües conceptual de Temps d’Art Girona.

Aquesta iniciativa es nodreix d’esdeveniments existents i vinculats a la creació artística com són el Festival Inund’Art, la mostra creativa d’estiu La Volta, el premi de grafit “Lluïment”, el Premi de Pintura Pinzell Cuixart, Urban Sketchers o la Trobada Internacional d’Art a la Natura ArtGavarres-Girona, juntament amb programació relacionada amb la fotografia contemporània, la pintura grafit, visites guiades, exposicions d’art, tallers i conferències.

“El Temps d’Art és una iniciativa que reordena i alhora fa de paraigües a diverses propostes culturals de la ciutat, salvaguardant la identitat de cadascuna d’elles, però amb la voluntat de sumar i d’aproximar l’art a la gent. El nostre objectiu és que Girona passi a ser referent en l’art visualitzat i de carrer”, ha remarcat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

La idea d’aglutinar diverses activitats d’art visuals de la ciutat en una única proposta, sense perdre la personalitat de cadascuna d’elles, respon al repte de crear una acció més potent que pugui atraure més públic a la ciutat de Girona. En total hi haurà 140 artistes que participaran del Temps d’Art durant 24 dies.

Cal destacar activitats com una actuació lumínica que es farà durant el mes de juny al parc Central o la instal·lació d’un cub per escriure idees al voltant de què fer abans de morir davant l’Estació Espai Jove.

Els principals objectius que es marca el projecte conjunt Temps d’Art són reforçar i potenciar la creació artística; apropar l’art a la ciutadania per descobrir espais de la ciutat amb una mirada nova; crear un esdeveniment de qualitat a escala nacional; establir un diàleg entre espai públic, art i ciutadania; afavorir la dinàmica cultural de la ciutat vinculada a la creació visual; promocionar el municipi mitjançant un esdeveniment que vincula art i ciutat, i racionalitzar i optimitzar les iniciatives culturals al servei de la ciutadania.

Més informació a www.girona.cat/tempsdart

A la imatge, presentació de la programació de Temps d'Art a Girona.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura