FCC-Segell-banner4
Domènec, dues dècades de treball al MACBA

Exposicions

Domènec, dues dècades de treball al MACBA

bonart barcelona - 18/04/18
Baner_Subirachs_Bonart_360x356BONART-180x180-Cervells
El Macba, plaça dels Àngels 1 de Barcelona, presenta del 19 d’abril a l’11 de setembre de 2018 Ni aquí ni enlloc, exposició individual de Domènec que aplega vint projectes de les dues darreres dècades. Fins al 6 de maig, es podrà visitar la intervenció de Domènec L’estadi, el pavelló i el palau al Pavelló Mies van der Rohe, una col·laboració del MACBA i la Fundació Mies van der Rohe en el marc de l’exposició.

Partint de la distància entre les utopies i les realitats socials, Ni aquí ni enlloc reflexiona a través de vint obres de l’artista visual Domènec sobre les estratègies polítiques de memòria històrica i d’empoderament social.

Després del seu pas pel Macba, l’exposició individual de Domènec viatjarà a Filipines el febrer de 2019, gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

Ni aquí ni enlloc és una exposició individual dedicada a la producció artística de les dues darreres dècades de l’artista visual Domènec (Mataró, 1962). La mostra reuneix vint obres realitzades des de finals dels anys noranta fins a l’actualitat i n’inclou algunes de nova producció.

El conjunt de treballs de Domènec s’articula al voltant de qüestions com la distància entre les utopies i les realitats socials; l’especulació sobre la dimensió pública de l’arquitectura i els preceptes ideològics que la determinen; sobre quin són els mecanismes socials i històrics i què els interfereix; i sobre què condiciona la memòria o l’oblit. Enlloc és, en la retòrica de la modernitat, l’espai de la utopia (del grec oú, «no» i topos. «lloc», literalment: «enlloc»). Des de la posada en crisi de la modernitat i la constatació de les fallides del moviment modern, Domènec desplega al llarg del recorregut de la mostra una recerca i un assaig crític que es materialitza en forma d’escultures, instal·lacions, fotografies, vídeos o intervencions en l’espai públic.

Domènec. Ni aquí ni enlloc és una proposta crítica respecte el projecte modern: dona veu als protagonistes, als discursos no oficials, i defuig els relats dominants per tal de restituir la memòria. Les obres incloses a l’exposició parteixen de diferents contextos locals i estableixen un diàleg amb altres àmbits internacionals, per tal de plantejar l’impacte actual de propostes utòpiques sorgides arran de la revolució industrial i en contraposició al capitalisme.

A la imatge, vistes de l'exposició "Domènec. Ni aquí ni enlloc”, 2018. Foto: Miquel Coll

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells