FCC-Segell-banner4
Shirin Salehi, dues trobades amb l\'artista a Galeria Astarté

Notícies

Shirin Salehi, dues trobades amb l'artista a Galeria Astarté

bonart madrid - 20/04/18
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
Galeria Astarté, carrer Muntanya Esquinza 8 de Madrid, presenta els dies 26 d'abril i 9 de maig a les 19,30h dues trobades amb l'artista Shirin Salehi. L'aforament és limitat a 20 persones.

En les obres que es presenten en aquesta primera mostra de Shirin Salehi a la galeria Astarté  trobem algunes constants del seu treball: les diferents aproximacions al silenci, la necessitat d'inscriure una memòria i la contínua presència del dolor com a generador del seu motiu poètic . Ella pren, tot i els constants fracassos en tractar el que no pot dir, la creació artística com el lloc per a la seva manifestació.

Amb la poesia com a companya vital la seva obra es desenvolupa principalment sobre el paper mitjançant el dibuix i el gravat i en moltes ocasions els llibres d'artista. L'escriptura és clau en el seu procés d'ideació, així com les cartes a manera de diari d'estudi. En els seus últims projectes comença a explorar l'escultura en relació al lloc i el so des de la tradició de la poesia oral a l'Orient Mitjà present en ella per raons culturals i biogràfiques, obrint-se així un nou espai de tempos, cadències i silencis que són essencials per a la seva feina.

L'exposició mostra una selecció de peces pertanyents a les sèries Tot va romandre en silenci, Quan somia el botxí i Ballant amb el Carceller.

Shirin Salehi (Teheran, Iran, 1982) és rtista visual, investigadora i docent, resideix a Espanya des de finals dels noranta. Enginyera de Telecomunicacions, Màster en Investigació en Art i Creació per la facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense, al terme del va publicar (vetllat): manifest d'una artista en temps de soroll (2016).

Ha rebut premis de residència artística per la Casa de Velázquez (Académie de France à Madrid), Il Bisonte Fondazione (Florència) i la Fundação Biennal de Cerveira (Portugal) i de formació per la Fundació Pilar i Joan Miró (Mallorca) i pel centre Internacional de l'Estampa Contemporània (la Corunya).

El seu treball ha rebut, entre altres reconeixements, el primer premi al Llibre d'artista de la Fundació Ankaria (2015), el premi especial Combat Prize (Itàlia, 2015), premi Fundació Pilar Banús en els XXII Premis Nacionals de Gravat del Museu del Gravat contemporani Català (2014), premi Acqui Giovani en la XI Biennal Internacional de gravat premi Acqui (Itàlia, 2013) i recentment el segon premi en el premi Internacional d'Art Gràfic Carmen Arozena (2017).

Ha participat en exposicions en galeries i institucions públiques i privades a Europa des de 2009 i fires d'art com JustMad i Estampa entre d'altres.

A la imatge, obra de Shirin Salehi.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura