Expo Josep Coll 2022 baner
Visites gratuïtes a \

Notícies

Visites gratuïtes a "Nous Realismes a Catalunya" al Liceu

bonart barcelona - 23/04/18
Impremta Pages - banner-180x178180x180
El Liceu organitza dues visites gratuïtes a l'exposició col·lectiva sobre el realisme a Catalunya, prorrogada fins al 28 de maig. El dijous 26 d’abril de 2018 es podrà visitar de forma gratuïta prèvia inscripció  la mostra Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya, situada al Balcó Foyer del Gran Teatre del Liceu, i que compta amb 30 obres realistes de deu pintors i dos escultors contemporanis.

L’exposició, vinculada a l’òpera 'Andrea Chénier', màxim exponent del moviment del verisme, crea sinèrgies entre el realisme en arts visuals i el verisme en òpera, moviments artístics que busquen expressar la realitat.

Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya és una segona versió de l’exposició que es va realitzar el 1999 a l’Arts Santa Mònica i que va reunir als màxims exponents del realisme català del moment.

La mostra forma part del cicle d’exposicions organitzat pel Liceu durant tota la temporada amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural i amb la voluntat de generar lligams entre l’òpera i les arts plàstiques.

La mostra, que es va inaugurar el passat 12 de març coincidint amb la programació de l’òpera ​Andrea Chénier​ d’Umberto Giordano, representant del moviment del verisme, última escola operística del segle XIX que posa el punt final al gran període del romanticisme italià, es prorroga fins al pròxim 28 de maig a causa de l'elevada demanda de visites.

L’exposició pretén crear sinèrgies entre el realisme en les arts visuals i el verisme en l’òpera. Tots dos moviments pretenen exposar la realitat tal com és, descrivint amb precisió realista moments de la vida diària i emocions primàries dels seus protagonistes.

L’exposició ​Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya ​compta amb obres dels següents artistes: Josep Cisquella (Barcelona, 1955-2010), Daniel Cuervo (Astúries, 1972), Carlos Díaz (Barcelona, 1968), Gonzalo Goytisolo (Barcelona, 1966), Sok Kan Lai (Hong Kong, 1959), Pablo Maeso (Barcelona, 1964), Neus Martín Royo (Barcelona, 1968), Gerard Mas (Sant Feliu de Guíxols, 1976), Efraïm Rodríguez (València, 1971), Josep Santilari (Badalona, 1959), Pere Santilari (Badalona, 1959) i Josep Segú (Salomó, 1958).

Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya​, comissariada per Rosa Ferrer, és una versió reduïda de l’exposició que es va realitzar el 1999 a l’Arts Santa Mònica titulada ​Realisme a Catalunya​, un gran recorregut per la pintura realista contemporània catalana que va reunir, per primera vegada, 130 obres de 50 artistes realitzades durant els anys noranta.

Amb aquesta proposta estable de col·laboracions que van començar la temporada 2016/2017, l’entitat pretén generar lligams entre l’òpera i les arts plàstiques. La pròxima exposició del cicle, organitzada en col·laboració amb el Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona (MEAM), girarà al voltant del desig, tema central de l’òpera Manon Lescaut.

A la imatge, Josep Cisquella, "Rajoles del Passeig de Gracia".

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68