14 juny 2016
Exposicions La Jonquera

“Menús de guerra” al Museu Memorial de l’Exili (MUME)

bonart

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) de La Jonquera presenta l’exposició Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència. La mostra es podrà visitar del 18 de juny al 2 d’octubre al MUME.

Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany…, tots plegats són noms que no només formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tot això no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal.

L’exposició proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

Dividida en deu àmbits, l’exposició repassa el context històric, recull receptes de l’època i instruments i mobiliari de cuina, a més de cartells i fotografies.
L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Grup BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. L’objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d’interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d’expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori.

L’acte d’inauguració tindrà lloc el dia 18 de juny, a les 12 h al Museu Memorial de l’Exili (carrer Major, 43-47) de La Jonquera. Durant l’acte, obert al públic, el comissari de l’exposició, Sergi Freixes, farà una visita guiada per a tots els assistents i posteriorment s’oferirà la degustació d’un plat de l’època de la Guerra Civil, a càrrec del xef Pere Sala Viñas.

Etiquetes: · ·

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies