29 novembre 2016
Notícies Barcelona

Elisava crea el primer laboratori del Desis Network a Espanya

bonart

S’ha presentat a Barcelona el Desis Lab Elisava, primer laboratori del prestigiós Desis Network en obrir a Espanya. A través d’aquesta iniciativa pionera, Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria passa a formar part d’una xarxa mundial de centres d’educació superior amb estudis de disseny, que exploren com aquesta disciplina pot exercir d’element de transformació de la societat, a través de la innovació social i la sostenibilitat.

La presentació a Elisava va comptar amb el fundador del projecte Desis, Ezio Manzini, que també és professor emèrit en el Politècnic de Milà, catedràtic en la University of the Arts de Londres, i actualment exerceix la docència com a professor convidat a la Universitat de Tongji, a Xangai. Manzini va comentar: “Barcelona és el Hollywood de la innovació social”, referint-se a la gran quantitat de dissenyadors que hi resideixen i sobre tot al privilegi de tenir una administració com l’actual, oberta a experimentar amb el progrés social.

A continuació, i com a tret de sortida de les tasques que Desis Lab Elisava durà a terme, es va poder gaudir d’una conferència de John Thackara, un dels màxims experts mundials en disseny sostenible, a més d’escriptor, teòric del disseny i actual membre de la Comissió Permanent sobre Disseny del Parlament del Regne Unit. En línia amb el seu últim llibre, “Cómo prosperar en la economía sostenible. Diseñar hoy el mundo del mañana”, Thackara va afirmar: ¨la transformació la farem connectats amb el planeta, i de cap altra manera”. Així s’obria el cicle de conferències “Speak in Tongues” de DESIS Lab Elisava, que comptarà amb especialistes en innovació social de tot el món.

Elisava també està treballant en el projecte “Markets”, dins del Desis Network. Relacionats amb el consum i el menjar, els mercats són hubs molt importants pels seus valors patrimonials i ciutadans i resulten perfectes per prendre el pols al teixit social. El projecte, suposa la continuació d’una línia d’acció iniciada fa uns anys per Elisava amb Ferran Adrià i el food design.

Etiquetes: ·

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Política de privacitat   Política de cookies