29 novembre 2016
Biblioteca Castelló

“Cuinar fotografies amb 60 segons de llum”, el primer llibre de les Fotolateras Fotògrafes

bonart

Lola Barcia Albacar i Marinela Forcadell Breva recopilen en un llibre els seus 8 anys de treball en la fotografia estenopeica, la forma més primitiva de fotografiar. Dedicades a l’art i la docència, amb més de 1.000 alumnes en la seva trajectòria, els seus projectes es basen en la realització de fotos amb llaunes, sense disparador ni objectius. Com fer la teva pròpia càmera o fotolata, quadern de viatge de més de 50 ciutats ‘enllaunades’ al món i detalls sobre els seus projectes estan recopilats en aquest llibre.

Una caixa metàl·lica amb un foradet pel qual entra la llum i un tros de paper fotogràfic en el seu interior són suficients per fer fotografia. Les Fotolateras ho saben bé i s’han produït més de 4.000 imatges amb llaunes convertides en càmeres estenopeiques, una de les tècniques més primitives per fer fotografia. Des que “van cuinar” la seva primera fotolata el 2008, han perfeccionat la tècnica i l’han ensenyat a més de 1.000 alumnes en llocs tan diversos com la Universitat de València, l’Institut Confuci o la London School of Economics. Després de vuit anys viatjant per ‘enllaunar’ més de 50 ciutats de quatre continents, ara editen el seu primer llibre i expliquen tota la seva experiència en 60 segons de llum publicat per l’editorial Canibaal.

Fotògrafes itinerants, viatgeres incansables i apassionades de la tècnica estenopeica, Lola Barcia Albacar i Marinela Forcadell Breva viatgen amb els seus “càmeres” (construïdes a partir de llaunes) ‘enlatando‘ el món. D’una manera calmada i serena, retenen imatges de ciutats bullicioses i vives transportant a les seves maletes 45 llaunes i tot el necessari per construir els seus clàssics laboratoris ambulants al voltant del món. El llibre 60 segons de llum és en part una guia de viatge.

El llibre inclou desenes d’obres, exposades, entre d’altres, al Museu Príncep Felip de València, la galeria Kowasa de Barcelona o la Atrium Gallery de Londres i mostra com la seva tècnica els permet veure les ciutats des d’una perspectiva més reflexionada: la del temps que triga cada imatge en “cuinar” dins de les llaunes, 60 segons.

El llibre es presenta el dia 30 de novembre a les 19.30 h.a la Llotja del Cànem, carrer Cavallers, 1 de Castelló i el dia 2 de desembre a les 20 h. a la Llibreria Railowsky, carrer del Gravador Esteve, 34 de València, a les 20 h. Properament es presentarà a Madrid i Bilbao.

Etiquetes: · ·

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Política de privacitat   Política de cookies