El Museu del Suro inaugura ‘Arbre, ecologia, societat, art’, una mostra basada en la recopilació de documentació i materials relacionats amb els arbres i la fusta que Martí Boada (Sant Celoni, 1949), reconegut científic ambiental i geògraf, ha anat reunint al llarg de la seva trajectòria.
L’objectiu és apropar els arbres com a meravelles de l'evolució, explorant-ne la biologia, l'ecologia i la seva rellevància en la cultura humana. Mitjançant diversos objectes, es destaca el paper dels arbres en l'ecosistema, les espècies que hi habiten i la seva influència en el desenvolupament cultural de la humanitat. Entre les peces exposades, s'inclouen exemples de l'aprofitament del suro, el procés de fabricació d'una pipa, baldufes de diferents parts del món i cullerots, il·lustrant la diversitat d'usos de la fusta en diferents cultures.
L'exposició també aborda la situació d'emergència climàtica actual, analitzant el paper fonamental dels arbres en la mitigació del canvi climàtic i la importància de comprendre la seva ecologia per fomentar un respecte profund cap a la natura. A més, es presenta una secció anomenada ‘Forest art’, on es mostren peces naturals que exemplifiquen la transformació de la matèria i l'evolució natural dels materials al llarg del temps. El coneixement de l’arbre, la seva ecologia i el seu paper en la societat ajuden a respectar el nostre entorn, tal com Boada comenta, els arbres “porten a la necessitat de contribuir a la comprensió de l’envergadura i de la problemàtica. Convé capacitar per a comprendre, deien els savis de l’ecologia”.