FD_Online_BONART_1280X150

lehiaketak

Cinquena edició de Lumínic, el festival de fotografia d'autor

La programació inclou obra de tres prestigioses fotògrafes: Diambra Mariani, Laura F. Izuzquiza i Laura Voskian

Cinquena edició de Lumínic, el festival de fotografia d\'autor
bonart sant cugat del vallès - 22/05/24

Sant Cugat del Vallès celebrarà del 31 de maig al 14 de juliol la cinquena edició de Lumínic, el festival de fotografia d'autor. El certamen s’inspira enguany en l’inconscient, amb la pràctica artística com a eina de reconnexió amb nosaltres mateixos, per desenvolupar una programació d’exposicions, xerrades, projeccions i taules rodones en una xarxa d’espais que inclou dotze seus a la ciutat: el Museu del Monestir de Sant Cugat, la Casa de Cultura, Abacus (Sala Narcís Castanyer), el Celler Modernista, la Biblioteca Gabriel Ferrater, l’Ateneu Santcugatenc, la Sala d’exposicions de l’EMD Valldoreix, l’Arxiu Nacional de Catalunya, Erai-Blanca Galeria Era-Blanca, el Concessionari Movento Sarsa Škoda, el Pont de les Vies del Tren FGC i el Mercantic.

Lumínic col·labora un any més amb el Gremi de Galeristes de Catalunya i estén la programació del festival a Barcelona, amb la participació de la galeria Artur Ramon i la seva exposició dedicada a Ferran Freixa i d’Imaginart Gallery, amb la mostra col·lectiva L'altra cara de la Lluna, de Zanele Muholi, Humberto Rivas, Robert Mapplethorpe, Kimiko Yoshida i Rosalía Bronstein. També la galeria Espai Cavallers, de Lleida, programa Horitzons i Espais comuns, amb Carles Figuerola i David del Val, i La Galeria de Sant Cugat Mirades II, de Pere Formiguera.

El primer cap de setmana, el 31 de maig, 1 i 2 de juny se celebrarà la segona edició del Mercat Fotogràfic d'Obra Artística al Celler Modernista de Sant Cugat, en el qual també es podrà gaudir de tallers i activitats gratuïtes per a adults i famílies.

 

L’inconscient fotogràfic

“La temàtica del Lumínic d’enguany és l’inconscient fotogràfic. La proposta parteix de la idea que tot ésser humà que neix té el coneixement de l’univers, però el contacte amb el món de les aparences de les nostres societats ens fa oblidar el més essencial de la nostra existència i com, a través de la pràctica artística i, en concret la fotogràfica, podem recordar aquest coneixement perdut”, expliquen els seus directors, Amanda BernalBernat Millet i Marc Vidal.

Amb We can’t imagine the lenght of time it took to make the universe, la italiana Diambra Mariani explora la connexió entre la fotografia i la literatura, posant imatges al poema 8 Moons, de la poeta estatunidenca Sharon Olds. Aquesta successió de paisatges, detalls, autoretrats, collages i tríptics es podrà veure a la Casa de la Cultura, el mateix espai que acollirà la mostra Ariadna, de Laura F. Izuzquiza, un recorregut visual que oneja entre la superfície i la profunditat de la consciència.

Cypsela és el títol de l’exposició de Salvi Danés al Museu del Monestir de Sant Cugat, un projecte autobiogràfic entre el diari íntim i la faula topogràfica que pren el seu nom d’una ciutat mitològica ubicada a l'Empordà, davant de les Illes Medes. Amb l’obra Riturné, exposada a Abacus, Mauro Curti, torna a la regió del Piemont per establir una nova connexió amb la seva terra natal, en un intent de preservar la connexió viva amb el passat. Sublima, de Juan de la Quintana, al Concessionari Movento Sarsa Škoda, esdevé un autoretrat fotogràfic, íntim i introspectiu, que explora facetes profundament inconscients, suprimides i adormides.

L’argentina Laura Voskian explora el buit a través de la fotografia amb Un poco de polvo al sol, un poco de barro cuando llueve, exposada al Mercantic, i Enrique Pezo Gómez, a la Sala d’exposicions de l’EMD Valldoreix, posa el focus amb Fin del río en comunitats originàries de l'Amazònia per interpel·lar la memòria col·lectiva occidental i trencar amb el colonialisme de la mirada.

Baner-180x180-pxM_Online_BONART_180X180-25

Interesatuko
zaizu
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88