PB_Online_BONART_1280X150

lehiaketak

Dart Festival prepara la seva 6ª edició

Dart Festival prepara la seva 6ª edició
bonart barcelona - 27/09/22

Dart, esdeveniment pioner a programar documentals sobre art contemporani a Espanya, celebra la seva 6a edició del 24 de novembre a l'11 de desembre. Des de la seva primera edició, Dart s'ha establert com a punt de trobada entre el cinema i l'art contemporani. La seva programació s'endinsa a les biografies i les creacions d'artistes imprescindibles per a entendre l'art espanyol i internacional del nostre temps. El certamen presenta novetats cinematogràfiques que comprenen històries des de les avantguardes de principis del segle XX fins a l'actualitat, i posa de relleu l'amplitud de disciplines i maneres de fer art, a més de les múltiples funcions que l'art compleix en la nostra societat.
 
En aquesta edició, el festival combinarà sessions presencials a la Sala Phenomena, als Cinemes Girona i al MACBA de Barcelona, del 24 al 30 de novembre, amb una selecció especial de documentals en línia a la plataforma Filmin. El canal Dart a Filmin estarà disponible des del 24 de novembre fins a l'11 de desembre.

El festival s’inaugurarà el 24 de novembre amb un documental del director Miquel Romans sobre el projecte de l'artista Ignasi Aballí pel Pavelló d'Espanya a la Biennal de Venècia 2022. Corrección. Ignasi Aballí és un projecte comissariat per Bea Espejo, profunda coneixedora de l'obra de l'artista.

Documentals a Dart 2022

“Art Lovers Unite!”, de Patrick J. Thomas (Alemanya, 2022)
Vivienne Westwood, una de les dissenyadores de moda més importants del món, recorre els passadissos de la pinacoteca Gemaeldegalerie de Berlín, acompanyada per l'artista Dacob, mentre aborda diversos temes relacionats amb l'art, la seva història al llarg dels temps i la relació amb la moda, alhora que revela els secrets de les conegudes obres mestres de Caravaggio, Raphael, Velazquez, Titian i Rembrandt, entre altres. Un documental que ens acosta a la visió i els coneixements de Vivienne Westwood en un ambient íntim.

“Corrección. Ignasi Aballí”, de Miquel Romans (Espanya, 2022)
Documental sobre el projecte de l'artista Ignasi Aballí pel Pavelló Espanyol de la Biennal de Venècia 2022. “Corrección” és un projecte comissariat per Bea Espejo, gran coneixedora de l'obra de l'artista. L’estrena al Dart coincidirà amb la setmana de clausura de la Biennal, que tancarà el 27 de novembre.

“J’ai retrouvé Christian B”, d'Alain Fleischer (França, 2020)
La trajectòria d'un dels genis de la nostra època, l'artista francès Christian Boltanski, en un projecte documental de l'aclamat director Alain Fleischer. La llarga relació d'amistat entre el director i el protagonista, que es va extendre durant mig segle, fa que aquest sigui el documental definitiu sobre Boltanski, que va morir el 2021.

“El Arte de la Fuga. Conversaciones y Paseos con Isidoro Valcárcel Medina”, de Manuel Padín i Claudio Hontana (Espanya, 2022)
Isidoro Valcárcel Medina és un dels artistes vius més rellevants de la història de l'art espanyol recent. Aquest curtmetratge inèdit dona veu a l'artista murcià, que persevera, encara avui, en la seva pràctica artística indisciplinada.

“Unseen Skies”, de Yaara Bou Melhem (EUA, 2021)
Trevor Paglen és un artista i activista conegut pels seus projectes sobre la intel·ligència artificial i la vigilància massiva global. En aquest documental, Paglen presenta el projecte més audaç de la seva carrera. “Orbital Reflector”, que consisteix a posar en òrbita un satèl·lit des del desert de Nevada, posar de manifest les estructures invisibles de vigilància que poblen l’òrbita terrestre.

“Wangechi Mutu: Between the Earth and the Sky”, Ian Forster i Jackie Lebo (EUA, 2021)
Un curtmetratge que s'endinsa a l'estudi de Wangechi Mutu, artista keniana establerta a Nova York, els treballs de la qual fusionen temes com el gènere, la raça, la sexualitat, l'ecologia i el poder.

“The Woman of Bauhaus”, de Susanne Radelhof (Alemanya, 2019)
Van ser quasi 500 les dones artistes que van estudiar i ensenyar a l’escola de la Bauhaus, però els seus noms han estat a l’ombra durant molts anys. Aquest documental és un homenatge a artistes com Alma Buscher, Marianne Brandt, Gunta Stölzl, Friedl Dicker i Lucia Moholy, entre moltes altres.

“Lucian Freud: A Self Portrai”, de David Bickerstaff (Anglaterra, 2020)
El documental narra la trajectòria del pintor britànic Lucian Freud prenent els seus cèlebres autoretrats com a punt de partida. Considerat com un dels artistes més importants del segle XX, aquest 2022 es compleixen els 100 anys del seu naixement.

Memoria_viscuda_Bonart_180x180 pxImpremta Pages - banner-180x178

Interesatuko
zaizu
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90