728x90

Erakusketak

"Turner. La llum és color" al MNAC

\
bonart barcelona - 23/05/22

Del 20 de mayo al 11 de septiembre 2022, en el Museu Nacional d’Art de Catalunya, MNAC presenta Turner. La llum és color. La mostra està composta per un centenar de pintures, aquarel·les, dibuixos i gravats del pintor, considerat com el millor paisatgista del període romàntic, Joseph Mallord William Turner (1775-1851).

Per a l'artista, els elements de la natura són forces abstractes, amb la seva pròpia simbologia i significat. Aquesta exposició explora la seva fascinació pels fenòmens meteorològics i atmosfèrics, des dels inicis de la seva obra, a la dècada de 1790, i fins a finals dels anys 1840. Turner, reconegut com el millor paisatgista del període romàntic pel seu domini de la llum, el color i l'atmosfera, pinta les immenses forces de la natura que ja en aquella època de grans canvis, al començament de la primera revolució industrial, començaven a estar amenaçades. A través d'un centenar d'obres, pintures, dibuixos, esbossos i gravats, l'exposició segueix el desenvolupament de les composicions de Turner, a partir dels primers esbossos fins a les aquarel·les, els olis o els gravats finals. La mostra revela com la tècnica de l'aquarel·la va ser fonamental en l'enfocament científic però intuïtiu de l'artista, que li va permetre captar la intensitat de les forces de la naturalesa amb una precisió expressiva sense igual.

La principal inspiració de Turner va sorgir dels viatges per la Gran Bretanya i Europa continental i els seus paisatges incorporen fonts diverses, des de la mitologia clàssica fins a la pròpia història de l'art o les invencions tecnològiques modernes, i se situen entre la tradició i la innovació. Aquesta exposició confronta l'espectador amb una experiència sensorial de la natura que ens afecta avui tant com ho va fer als seus contemporanis. A més, la visita a l'exposició es pot complementar amb un recorregut per El batec de la natura, una mostra composta per una selecció d'unes 80 obres, fonamentalment dibuixos i un grup de pintures i material d'àlbums d'artistes, que mostren la fascinació que els artistes que van treballar durant el segle XIX van sentir per la natura. És un conjunt molt representatiu de l'activitat desplegada per artistes, com ara Baldomer Galofre, Mariano Fortuny, Ramon Martí Alsina, Lluís Rigalt, Antoni Fabrés o Jaume Morera, entre d'altres, i del seu interès per representar un entorn natural pel qual es van sentir fortament atrets i fascinats. El batec de la natura.

Escenari_prodigios_Bonart_180x180 pxGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Interesatuko
zaizu
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90