banner-elscatala-817x88px
Torna Sculto, Fira d\'Escultura, amb gran presència catalana

Certàmens

Torna Sculto, Fira d'Escultura, amb gran presència catalana

bonart logronyo - 11/05/18
Baner_Esteva_Bonart_360x356Gif_Viladot_180x180_2
Entre el 30 de maig i el 3 de juny tonra Sculto. Fira nacional d'Escultura , única a Espanya, i que representa el millor de l'escultura que actualment es desenvolupa al nostre país. En total, seran dos centenars d'escultures de catorze Galeries, dues d'elles internacionals, i una quarantena d'artistes participaran en la segona edició. Cinc escultors catalans han estat seleccionats per prendre part, es tracta de Xavi Muñoz (Barcelona 1975), Antoni Miralda (Terrassa 1942), Rosa Amorós (Barcelona 1945), Antoni Muntadas (1942) i Antoni Abad (Lleida 1956), presentats per Palmadotze Galeria, de Vilafranca (Barcelona).

Per a l'equip organitzador, format pel galerista Enrique Martínez Glera, l'escultora Beatriz Carbonell Ferrer i el periodista Josepmaria Esteban Ibáñez, "la vitalitat de la creació escultòrica catalana té una excel·lent mostra en aquesta edició, de manera que es consolida com una" fira joia "en què s'exposarà el millor i més actual de l'escultura contemporània a Espanya, alhora que complim amb el propòsit inicial de col·laborar en la creació d'un ecosistema cultural que transcendeixi els límits territorials Rioja i que situï Logronyo / la Rioja entre les ciutats i territoris d'Espanya que aposten per la Cultura, i més concretament per l'escultura ".

El criteri de "contemporània" ha estat el mantingut al llarg de tota la selecció dels projectes presentats pel Comitè Curatorial , format per la directora de la Col·lecció d'Art de DKV Seguros Alicia Ventura Bordes, el Conservador del Museu d'Art contemporani del País Basc Enrique Martínez Goikoetxea, el galerista Adrián Piera, membre de la directiva de l'Institut d'Art contemporani (IAC) i la professora d'Art de la Universitat de Girona i comissària independent Inma Prieto. Com Comissaris de Sculto 2018, van proposar habilitar un espai dins de la segona planta de la Plaça de Proveïments logroñesa per l'anomenat "Espai ScultoRioja", que albergarà l'obra de l'escultora Rioja Marta Fernández Calb.

En aquesta edició, amplia la participació d'escultors, representats per les seves galeries, a aquells que desenvolupen el seu treball a nivell internacional amb la presència de dos galeries: Saida Art Contemporain, de Tetuan (Marroc), que acudeix amb obres de l'escultora Teresa Esteve, i Modern Shapes, galeria d'Anvers (Bèlgica) amb Enric Mestre. Aquesta assistència de galeries internacionals és, segons l'organització, "un pas suau i equilibrat cap a la internacionalització". "Aquesta convivència enriquirà la pròpia Fira i serà un aparador d'aquella escultura contemporània que es produeix fora d'Espanya".

A la imatge, Palmadotze, Xavi Muñoz, "La escala del paisaje".

Et poden
Interessar
...

817x68