banner-elscatala-817x88px
La col·lecció d\'Art DKV Salut, a l\'antiga Capella de la Beneficència per a Sculto

Certàmens

La col·lecció d'Art DKV Salut, a l'antiga Capella de la Beneficència per a Sculto

bonart logronyo - 01/06/18
La-Galeria-201602-recurs180x180
Una vintena d'escultures, pertanyents als fons de la Col·lecció d'Art DKV Salut, podran visitar-se fins al 22 de juliol a la Sala d'Exposicions de l'antiga Capella de la Beneficència de Logronyo .

La inauguració ha tingut lloc aquest matí, ha comptat amb l'assistència de representants de la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR) i Ibercaja, patrocinadors de l'exposició, i ha anat a càrrec del director mèdic de DKV la Rioja, José Ignacio Hernández; la regidora de cultura, comerç i turisme, Pilar Montes; el director general de cultura i turisme, Eduardo Rodríguez Osés; la directora de la Col·lecció DKV i comissària de l'exposició, Alicia Ventura, i el director de comunicació de Sculto, Josepmaria Esteve.

José Ignacio Hernández ha felicitat l'equip de Sculto per l'èxit de la fira i ha assegurat que "és una alegria que un projecte d'aquesta envergadura es celebri a La Rioja i una sort per DKV Salut poder col·laborar amb ell" ja que la Col·lecció DKV "ha mostrat des dels seus inicis un interès especial per l'escultura".

Pilar Montes ha subratllat "la magnífica oportunitat que suposa traslladar el museu de la seva ubicació habitual a la ciutat" i ha assegurat que Logronyo "sabrà estar a l'altura per a properes edicions de Sculto".

Rodríguez Osés ha apuntat que "som molt més que vi i el mostrem amb iniciatives com Sculto, Concèntric o el Museu d'Art Contemporani del Camí (MACC)". També ha destacat l'enorme qualitat de les obres exposades en aquesta mostra i ha animat a tothom a "que vingui, es visiti i es conegui".

Alicia Ventura ha assenyalat que per DKV Seguros "és important donar suport a la cultura i l'educació, especialment en els llocs més petits, perquè un país sense cultura i sense educació és un país sense salut '. En aquest sentit, ha assegurat que' seguirem donant suport a Sculto '.

Josepmaria Esteban ha insistit que "amb aquesta xarxa que conformen Sculto, Concèntric o el MACC, el que volem no és triomfar sinó crear un ecosistema en el qual tots s'alimentin i es beneficiïn mútuament".

L'exposició forma part de les accions culturals que Sculto. Fira nacional d'Escultura Contemporània ha organitzat dins el programa ScultoEduca per donar a conèixer als escolars tot el que envolta el món de la indústria cultural, així com per col·laborar en la creació d'un ecosistema cultural a Logronyo / la Rioja que situï la ciutat ia la regió entre les ciutats i territoris que aposten per la Cultura més enllà dels valors tradicionals que atresora la regió com a comunitat autònoma.

La iniciativa de DKV, sota el nom de Artèria, està dirigida a fomentar la creació artística, com una via de comunicació i expressió, motor de salut i forma de potenciar el desenvolupament personal. Inclou el fons d'obres de la Col·lecció DKV, que compta amb prop de 650 peces realitzades per 240 artistes espanyols, el concurs "Fresh Art" dirigit a estudiants pre-universitaris, i la càtedra d'empresa "DKV Art i Salut" en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV) que contribueix a la formació i difusió de nous artistes.

La Col·lecció DKV comença a gestar-se l'any 2007 amb la finalitat d'humanitzar a través de l'art els espais de l'Hospital Marina Salut de Dénia i de millorar l'experiència dels pacients. Les primeres adquisicions es corresponen amb treballs d'artistes vinculats a la Comunitat Valenciana i les trajectòries artístiques parteixen dels anys noranta, però la col·lecció aviat amplia el seu àmbit d'actuació. Basada en creadors espanyols contemporanis i orientada cap a l'art emergent, la Col·lecció DKV actualment compta amb més de 400 obres i una nòmina de 180 artistes de tot l'Estat. Disciplines com el dibuix, el vídeo, la fotografia o la instal·lació estan àmpliament representades. Alguns dels artistes que integren la Col·lecció DKV són Nico Munuera, Miguel Ángel Tornero, Alain Urrutia, Daniel Canogar, Abigail Lazkoz, Paloma Polo, Bleda i Rosa, Marina Núñez o Karmelo Bermejo

El desenvolupament de la Col·lecció DKV s'emmarca en una aposta global de la companyia per l'art contemporani com a motor d'innovació i creativitat, com a via de comunicació i expressió, un motor de salut i una forma de potenciar el ple desenvolupament personal. Artèria DKV és un programa integral d'responsabilitats litat social corporativa a àmbit cultural que inclou múltiples propostes.

A la imatge, vista d'una de les sales de la mostra.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner