BannerFCC_Bonart
La Fundació Fran Daurel – Perramón prorroga la mostra dedicada a Josep Maria Riera i Aragó

Exposicions

La Fundació Fran Daurel – Perramón prorroga la mostra dedicada a Josep Maria Riera i Aragó

bonart ventalló - 06/09/18
BONART_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fundació Fran Daurel – Perramón de Ventalló (Girona) amplia fins al proper 30 de setembre l’exposició Submarins 1985 – 2018, que repassa la trajectòria del reconegut escultor i pintor català Josep Maria Riera i Aragó. La mostra, centrada en la temàtica dels submarins, repassa la trajectòria de l’escultor i pintor, des de l’any 1985 fins a l’actualitat, a través de les seves obres més destacades.

Els submarins, així com els avions, els fars o els dirigibles, són elements constants en l’obra de l’escultor barceloní, que conformen un estil personal, ingenu i inconfusible. Aquest artefacte per navegar esdevé per a Riera i Aragó “introspecció i meditació, el món interior de l’artista”, explica Mercè Ros, directora de la Galeria Marlborough Barcelona i comissària de l’exposició. Però, a banda de ser un refugi interior, “la nau també és l’expressió de l’estima de l’artista envers el mar”, afegeix Ros.

La mostra consta de quatre pintures i dotze escultures cedides pel propi artista. Entre elles, s’inclouen tres obres de la sèrie Submarins tous (1988), així com la peça 4 Submarins (2007), composada per centenars de petits submarins. També es presenten dues obres de gran format: el Mandala (1991) i l’emblemàtica escultura Submarins de les Balears (1997), on Riera i Aragó fa un retrat subjectiu de set de les illes Balears. Els materials d’aquestes escultures són tan diversos com el bronze, el ferro, la fusta, l’alumini o la pedra.

La Fundació Fran Daurel – Perramón de Ventalló acull l’exposició temporal Submarins 1985 – 2018 a l’Espai 3, un singular indret que actualment alberga el llegat del pintor català Albert Ràfols-Casamada.

Al llarg de la seva carrera, l’artista barceloní Josep Maria Riera i Aragó s’ha dedicat tant a l’escultura com a la pintura i a l’obra gràfica. Estudiant de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, des de 1983 comença a desenvolupar el seu discurs plàstic a l’entorn del maquinisme, amb un llenguatge marcat pels artefactes susceptibles de volar o navegar – zèppelins, avions, vaixells, submarins. Riera i Aragó ha realitzat exposicions individuals i col·lectives, tant a nivell nacional com internacional, i està present en col·leccions permanents de diversos museus. A més, és autor de grans escultures per a espais públics, com ara el Gran avió d’hèlix roja, a Sant Cugat del Vallès.

A la imatge, Josep Maria Riera i Aragó, "Submarí blanc sobre ferro".

Et poden
Interessar
...