FCC-Segell-banner4
Guerrero Medina exposa a la Sala Parés

Exposicions

Guerrero Medina exposa a la Sala Parés

bonart barcelona - 23/10/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
La Sala Parés inaugura el dia 25 d'octubre a les 19.30 h. una exposició de Guerrero Medina a l'espai 1. La mostra és podrá visitar fins al 2 de desembre del 2018.
Guerrero Medina (La Guardia, Jaén, 1942) és un pintor i escultor amb un llenguatge propi, gens convencional, que va més enllà de modes i tendències, i que ha estat àmpliament reconegut per rellevants col·leccionistes i crítics d'aquí i de fora.
Els seus paisatges sintetitzen l'energia i l'emoció que li produeixen els colors, la llum i les olors de la natura. Plantat darrere el seu cavallet, a l'aire lliure i des d'un "estat de gràcia" quasi frenètic, s'apropia del que veu, ho condensa, ho reordena mentalment i deixa que el seu braç executi lliurement el resultat de la seva intuïció. Seguidament, les pinzellades visibles i expressives de Guerrero fan desaparèixer la realitat per crear una altra cosa que és fruit dels seus sentiments i de la seva sensibilitat. 
El resultat estètic és essencial en la seva pintura, en què no hi ha res d'accidental. L'artista ha reordenat mentalment la seva visió abans de plasmar-la, i la compon admirablement a partir de taques, tocs de pinzell i matisos de color que tenen una harmonia gairebé musical, ja que per a ell tan importants són els tons alts i potents com els baixos, els grisos, els ocres i els terrossos...
Una altra faceta de l'obra de Guerrero és la figura: persones o objectes que ell desconstrueix per desvetllar-ne l'interior i reconstruir així la seva humanitat. Aconsegueix que les figures parlin, no només que es mostrin... són imatges serenes i penetrants que connecten amb el món íntim de l'espectador, i sovint amb sentiments que tan sols es poden expressar a través de la pintura.
Bona part dels crítics més importants a Catalunya des de 1980 han escrit sobre l'obra de Guerrero. L'artista ha realitzat innombrables exposicions en galeries i museus tant d'Espanya com d'altres països europeus i dels EUA.
La seva obra es pot veure en nombroses col·leccions públiques i privades.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021