BannerFCC_Bonart
Satisfacció a Estampa després de l\'edició coorganitzada amb Ifema

Certàmens

Satisfacció a Estampa després de l'edició coorganitzada amb Ifema

bonart madrid - 24/10/18
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fira d'Art Contemporani Estampa ha tancat la seva XXVI edició -la primera coorganitzada amb Ifema- consolidant-se com la segona gran fira espanyola d'art contemporani, tant pel seu grau de professionalització com pel nombre i nivell de vendes que s'han registrat. D'altra banda, la presència a la jornada inaugural del ministre de Cultura, José Girao suposa un gran suport oficial a aquesta fira que se centra en l'galerisme i el col·leccionisme espanyol. Un altre dels símptomes de consolidació del certamen com a gran cita de tardor del mercat de l'art és el gran nombre de vistes de professionals del sector, directors de museu, gestors culturals, artistes, crítics i premsa especialitzada.

Un dels aspectes més destacats de Estampa 18 va ser el III Programa Curatorial que ha permès a gestors i comissaris d'Europa i Àsia conèixer l'escena artística espanyola i posar-los en contacte amb més de trenta artistes espanyols que els van presentar els seus projectes. Aquest programa compta amb el suport d'Acció Cultural Espanyola mitjançant el programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE).

El Fòrum Col·lecciona per la seva banda, centrat en la pintura espanyola i la seva evolució, ha tingut un gran èxit de públic destacant la participació d'artistes com Soledad Sevilla, Gabriela Bettini, Ana H. de l'Amo, Carlos Lleó o Guillermo Mora i crítics com Juan Manuel Bonet, Fernando Castro Florez i Enrique Andres Ruiz. El fòrum es va completar amb el programa Una Veritat Sospitosa, que va apropar a la fira la reflexió de nou artistes, dones majoritàriament, sobre la construcció de la veritat a partir del relat audiovisual, comissariat per Violeta Gener.

Els premis Estampa 2018 han tingut també una extraordinària acollida. En aquesta edició el premi Comunitat de Madrid ha recaigut en Tania Blanco de la galeria José de la Fuente, els premis Col·lecció DKV reconeixen el treball de Nicolás Ortigosa de la galeria Moisés Pérez de Albéniz, Pablo Capitan del Rio de la galeria Artnueve i Moreno & Grau de la galeria la Gran. El premi Col·lecció Campocerrado ha estat per a Javier Arbizu de la galeria Àngeles Baños, el premi Col·lecció Navacerrada per June Crespo de la galeria Carreras Múgica, el premi Col·lecció Jiménez Vallejo per a Tito Pérez Mora de la galeria Twin Gallery, el premi Col·lecció Kells per a Carlos Sáez de la galeria Espai Tactel i el Premi Col·lecció Els Bragales per a Sergi Aguilar de la galeria José de la Mano. D'altra banda, el premi al millor estand de la fira va ser per a la Galeria Rosa Santos amb el projecte de Mira Bernabéu i el premi al millor estand del Programa Contraindicacions guardonar la Galeria Ponce i Robles amb el projecte d'Alejandro Botubol i Aggtelek. Finalment, també es va concedir la Beca de Residència Casa Velázquez que aquest any va ser per a Paula Rubio Infante de la galeria Espai Olvera.

El director de la Fira, José María de Francisco, considera aquesta primera edició coorganitzada juntament amb Ifema com tot un èxit: "el nivell dels projectes presentats per les galeries, el compromís dels col·leccionistes espanyols, la presència institucional, i el gran suport d'Ifema han fet possible que la fira s'hagi consolidat i sigui percebuda per tots com una cita cada vegada més imprescindible en l'escena artística espanyola ". José María de Francisco destaca "la maduresa del col·leccionisme espanyol que no només ha respost durant la fira, sinó que generarà una" postferia "molt fructífera per a un bon nombre de les galeries que han participat".

Els organitzadors de la fira ja estan treballant en el que seran els pròxims Trobades Col·lecciona a la primavera de 2019 i la XXVII edició d'Estampa de la propera tardor.

Et poden
Interessar
...