FCC-Segell-banner4
La plataforma +Macba+Cultura proposa a l\'ajuntament construïr un nou CAP a la plaça Terenci Moix

Notícies

La plataforma +Macba+Cultura proposa a l'ajuntament construïr un nou CAP a la plaça Terenci Moix

bonart barcelona - 11/02/19
Banner-Anastasia-180x180px_v1-catLa-Galeria-201602-recurs
Segons la directora de la fundació Macba, Cristina López "seguim avançant. Ja som 3.615 persones, però necessitem el suport de tothom per fer possible que el Macba pugui ampliar-se de la manera més correcta". Per aixó, demana el "suport, ajudeu-nos a aconseguir més signatures, a fer difusió a xarxes i a posar el vostre gra de sorra per aturar aquest despropòsit i fals debat entre Cultura i Salut que ha iniciat l'Ajuntament de Barcelona. Teniu tota la informació al perfil de Twitter @Mesmacba. Seguiu-nos per estar informats al minut i convideu els vostres amics!"

Continua informant que "el passat divendres al migdia la plataforma +Macba+Cultura va fer una roda de premsa per demostrar la seva voluntat proactiva i constructiva per desencallar la problemàtica engegada per l'Ajuntament de Barcelona i que posa en perill l'ampliació del MACBA.

  1. Valoració de les quatre propostes presentades per l'Ajuntament. Creiem que són un "brindis al sol", "idees" o "ocurrències". Vuit dies després de que les presentessin als periodistes, van presentar-ho als membres del consorci del Macba. Ni pressupostos, ni informes tècnics, ni plànols. I a més a més, sumant nous actors a la problemàtica com la Diputació de Barcelona o a Saba. No podem ser esclaus ni dels tempos polítics ni del calendari electoral! Cal diàleg, anàlisi i llums llargues.

  2. Presentació d'un nou projecte inspirat en el del Departament de Cultura de la Generalitat. Aquest projecte possibilita construir un nou edifici per al CAP a la plaça Terenci Moix i a la vegada, l'ampliació del MACBA a la Capella. El nou projecte ha estat elaborat per l'arquitecte Jordi Ros de la Universitat Politècnica de Barcelona compleix estríctament totes les directrius tècniques contemplades pel CATSALUT. Estem buscant solucions per als veïns, els metges i el sector cultural.

  3. Informe del Col·legi d'Enginyers Industrials sobre la subestació elèctrica: Un dels mantres i excuses que alguns líders d'opinió han fet servir per negar la possibilitat d'ampliar o fer un nou CAP a la plaça Terenci Moix ha estat l'existència d'una subestació d'electricitat en la mateixa plaça. Creiem que és d'una gran irresponsabilitat desenterrar aquest argument, ja que a Barcelona hi ha fins a 15 estacions del mateix tipus. Concretament una en el recinte de l'Escola Industrial (prop d'equipaments com les piscines Sant Jordi, l'Institut Escola del Treball o l'Escola Entença); una altra al carrer Vilar i Vilar, tocant al parc de les Tres Xemeneies i la residència de gent gran Pare Batllor; al càrrer Tànger a tocar del Campus de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, o al bell mig del Passeig Maragall. Aquest informe destaca que no hi ha cap mena de perill per als veïns ni les veïnes"


A la imatge, proposta del nou CAP elaborada per l'arquitecte Jordi Ros (UPC) que compleix totes les directrius del CatSalut. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021