BannerFCC_Bonart
L\'església de Sant Pere presenta l\'escultura del Mil·lenari

Notícies

L'església de Sant Pere presenta l'escultura del Mil·lenari

bonart figueres - 18/12/20
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BONART_180x180
L'església de Sant Pere de Figueres presentarà dimecres 23 de desembre la seva escultura del mil·lenari, just abans que s'acabi l'any motiu de la celebració. L'obra porta per títol "Agnus Dei-El meu nom és salvador," i la signa l'artista Duaita Prats, que l'ha concebut com un monument del segle XXI, perquè sigui símbol de modernitat d'un temple que sap connectar el passat amb un present molt canviant.
La presentació d'aquest "Agnus Dei" serà un acte senzill, amb aforament limitat i adequat a les actuals circumstàncies, on es preveu principalment l'assistència de mitjans de comunicació, així com de persones i entitats que participen en l'organització d'un esdeveniment tan singular com és commemorar deu segles. Posteriorment, diumenge 27 de desembre, dia de la Sagrada Família, es procedirà a la seva benedicció acabada la cerimònia de la Santa Missa que s'inicia a les 12h.

L'escultura reuneix diferents materials i lectures. Amb el surrealisme que caracteritza els seus treballs, Prats expressa simbòlicament els enigmes del cicle continu de la vida, la mort, i de nou la vida, que en aquest cas es manifesta triomfant en l'escena del Naixement a través de la llavor física i espiritual que és Jesús i el seu missatge. El sacrifici renovador, l'Agnus Dei, sorgeix la paridòlia (efecte òptic) de l'anyell que genera la posició de les figures dins la cova.

Referència a Dalí
Quant a la part inferior, la peanya de pedra treballada recordant l'apòstol guarda també una referència a Salvador Dalí, a qui l'unia una relació més que emocional amb Sant Pere de Figueres, i on se celebraren dues cerimònies tan importants en la seva vida com el baptisme i el funeral. Són detalls, els del vincle de Dalí amb l'església figuerenca, que no tothom coneix i que queden així explicats en un entorn dalinià en el qual ambdós es retroalimenten per proximitat física.
Servir de clau de volta que obre les ments de les persones, aprofundint en els seus coneixements o adquirint-ne de nous, és una qualitat de l'art. Aquesta escultura sorgida de la intuïció i de la inspiració que és la figura de Jesús i el misteri de la transcendència, que commemora mil anys d'història i de les persones que l'han escrit, té la voluntat de fer-nos reflexionar sobre preguntes les respostes a les quals es poden trobar en les seves paraules, i també en el nostre interior, si les sabem buscar.

A la imatge un moment del procés de creació de l'escultura "Agnus Dei".

Et poden
Interessar
...