FCC-Segell-banner4
Els collages del dúo artístic Encontrados arriben a la galeria H20

Exposicions

Els collages del dúo artístic Encontrados arriben a la galeria H20

bonart barcelona - 15/02/19
Revista_Bonart_Banner_180x180px_logoon-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart
La galeria H20, carrer Verdi 152 de Barcelona, presenta del 21 de febrer a l'1 de març de 2019 la mostra Vivir mata del dúo artístic Encontrados.

"Algú s'aixeca del llit i es pregunta: què faig avui?, aquest algú decideix que farà un collage cada dia. Casualment un altre algú havia pres idèntica decisió. Ambdós algú formen un duo d'artistes privats que responen al nom d'Encontrados. Van sumar casualitats i van decidir la quantitat i la mida. En total serien 182 peces de 7x7 centímetres cadascuna. Cap d'aquestes decisions té a veure amb cap càlcul, ni raó aparent o oculta, ho van decidir així i punt. Es van adonar que aquesta quantitat, 182 per duplicat, sumava la quantitat de 364 collage, el que gairebé completava un any -no de traspàs- de treball, o dit d'una altra manera: 4.378 hores, o 262.080 minuts, o 15.724.800 segons. Els faltava un sol collage, així que van decidir afegir una peça conjunta a manera de títol de l'obra, també de signatura. Així mateix van escriure cadascú un text, compost de 182 paraules, per acompanyar els collage intercalats a l'atzar, que una subtil variació estilística permet desxifrar.

Aquests collage no parlen, però diuen. Ens mostren la coexistència il·lògica de les coses. Convertits en metàfores i aforismes visuals, ens mostren, tanmateix, que som una contradicció movent-nos dins d'un gran malentès; que cada final és el principi d'alguna cosa; que quan et descuides, passes de civilitzat a domesticat; que rere el plaer es troba sempre el dolor, amagat, esperant la seva oportunitat; que tant l'excés de cultura, com la seva absència, ens impedeixen de veure les coses amb claredat; que resulta obvi que parlant no s'entén la gent, i sobretot, que la llibertat consisteix a abandonar qualsevol finalitat preconcebuda.

El vídeo que acompanya aquesta peça no deixa de ser un collage d'imatges, sons i poemes".

A la imatge, Encontrados, “Vita est alienum”, 365 collage de 7x7cm., analògics i digitals, 2018.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021