FCC-Segell-banner4
Programa Formatiu 2019 del Centre Andalús de la fotografia

Notícies

Programa Formatiu 2019 del Centre Andalús de la fotografia

bonart almeria - 22/02/19
180x180BanerVictor04
La fotografia és el mitjà de representació, comunicació i experimentació creativa més popular en la nostra cultura. Pel seu caràcter ambigu, paradoxal i narratiu ens permet explorar la dualitat de l'existència humana utilitzant-la com a eina de coneixement i teràpia.
La Fototerapia és l'ús de la fotografia per generar autoconsciència i poder alleujar conflictes personals i traumes mitjançant l'expressió de sentiments i emocions a través de la informació inconscient que contenen les imatges. Durant el taller tindrem oportunitat de conèixer les diferents tècniques de fototeràpia.
El relat autobiogràfic, els retrats i autoretrats, la revisió de l'àlbum familiar, ens permetran mirar amb passió els diferents aspectes de la nostra identitat, la relació amb els nostres ancestres, la memòria i l'oblit, i com expressem les emocions i els afectes.

L'objectiu del taller és conèixer els usos terapèutics de la fotografia i poder-los aplicar a situacions de la vida quotidiana mitjançant el desenvolupament de projectes personals amb imatges.

Durant el curs realitzarem com a complement a la pràctica fotogràfica, tècniques de relaxació i visualització, meditacions dinàmiques i massatge sensitiu perquè l'acte de fotografiar estigui relacionat amb el nostre ésser profund i conscient.

Cronograma
Divendres, març 15, 2019
De 17,30h. a 21,00h.
-Presentació i Dinàmica Grupal
-Passeig Biogràfic
-Autoretrats
-Explorant la Identitat

Dissabte, març 16, 2019
De 11,30h. 14,00h.
-Àlbum de Família. Desconstrucció vs Reconstrucció.
-Pràctica de Sociodrama.
Memòria i Oblit. Quan les fotos parlen i les paraules callen.

De 17,30h. a 21,00h.
-Tècniques Projectives en Fototeràpia.
-Revisió d'autors contemporanis.
-Pràctica de meditació i atenció plena

Diumenge, març 17, 2019
De 11,30h a 14,00h
-Consciència i Passió. Una altra forma de fotografiar.
-Presentació grupal de les pràctiques realitzades.
-Com realitzar un projecte personal partint de l'experiència.
-Projecció de futur i conclusió.

Materials necessaris per al taller Quan mirem amb passió.

-Cambra de fotos amb bateries carregades i targeta totalment buida, de 2, 4, 8 o 16 GB

-Esterilla o estoreta per estirar-se a terra

-Roba còmoda i Manta de cotó o pareo per tapar-se

-Antifaç o mocador per tapar-se els ulls

- Llibreta per prendre notes, reflexions, enganxar fotos, dibuixar.

-Tres retrats o autoretrats, que representin diferents etapes de la teva vida, i que siguin significatius per a tu.

-Selecció de 10-15 imatges de l'àlbum familiar, des de la infància fins al temps present, i que serveixin per poder explicar una història personal. És aconsellable que en les imatges seleccionades estiguin representades les diferents etapes de la vida:
-Primera infància fins als set anys.
-Dels 7 anys i adolescència fins als 18 anys
-Adults: Des dels 18 anys fins al present any.

La selecció de fotos familiars ha de fer l'alumne, tenint en compte que les imatges escollides, representin moments significatius de la seva vida i que emocionalment no li deixen indiferent en el present, explorant possibles traumes, conflictes familiars, duels o perdudes, absències o familiars exclosos, a part de les celebracions, viatges i moments feliços.
De cadascuna de les tres etapes és molt important que una de les fotos sigui un retrat o autoretrat.
Les imatges han de ser en paper fotogràfic, originals si pot ser, si és complicat treure-les de l'àlbum fer una bona còpia en paper fotogràfic, mantenint la mida de l'original.

-Roba per disfressar-se i crear diferents rols i identitats amb què t'identifiquis, i si és possible alguna peça del pare o de la mare.

-Tres revistes gràfiques habituals en el teu mitjà per poder extreure imatges

- Cartolines de diferents colors per fer collage i material de papereria (tisores, cola, papers de colors, retoladors, llapis) i un sobre de Blue-Tack (massilla blau) per enganxar fotos a la paret.

Carlos Canal
Hematòleg i fotògraf, des de 1984 desenvolupa una activitat multidisciplinària com a artista visual creant imatges que ens acosten al reflex màgic de la quotidianitat a través de les emocions. Comissari i director del festival Potomanies, Carlos Canal fa vint anys que impartieix tallers de fotografia com a teràpia. El seu treball indaga en com utilitzar la fotografia per desenvolupar la consciència generant projectes autobiogràfics relacionats amb la identitat, el cos i la llum com a procés d'interiorització i catarsi emocional.
Autor de diverses exposicions i llibres, destaca el seu treball Recuperar la Llum, pioner a Espanya en l'ús de la fotografia amb malalts de leucèmia. Canal és, a més, docent en cursos de doctorat, cursos d'estiu i màster d'Artteràpia.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021